CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Pitoresc >  Ultima călătorie- Cornel Armeanu

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ultima călătorie

prieteni în curând voi pleca
în ultima călătorie nu vă faceţi griji
mi-am pregătit bagajele atâtea cât le am
în urma mea va rămâne
poteca peste care veţi călca uneori
dacă se va-ntâmpla să fie prea aspră
nu-i vina mea că n-am putut
să smulg dintre pietre iarba fiarelor
de-aceea vă rog să călcaţi cu grijă
pietrele mele nu le striviţi au plâns destul
iar dacă veţi putea să smulgeţi iarba fiarelor
s-ar putea să crească ’n locul lor o floare
de-aceea vă rog vreau să vă spun
nu există bucurie mai mare
decât să fi fost călătorul prin timp
cu sacul de cuvinte în spate
preaplin de lumină şi-atât de vânat
de nălucile migratoare
ce-mi otrăveau sângele
dar toate au trecut...
în urma mea va rămâne poteca
şi-o umbră sub care veţi visa frumos
vă mulţumesc prieteni

Cornel Armeanu  

 

 

Cat de putin ne-a durat drumul impreuna, ce mult doare despartirea asta brutala!


In amintire:


Poetul Cornel Armeanu-referinţe (ne)critice

"L-am descoperit, azi, pe poetul Cornel Armeanu. Întâmplător, prin intermediul poetului Costea Velea care îl admira cu ani în urmă. În comunism i se refuzau publicările însă nu reiese din ce-am vizionat pe diferite siteuri, dacă volumul ‘’Călător între două lumi’’ a mai văzut lumina tiparului până în zilele noastre. Scrie risipit pe diferite siteuri pe internet, o poezie în dulcele stil clasic dar cu unele abateri de la canoane, demonstrând talent ludic.
L-am lecturat în ritmul foşnetului toamnei prin frunze, dată fiind cursivitatea extraordinară a versului, surpriza unor cuvinte folosite în pură artă poetică, în forme de stil originale lui, neavând alt efect decat transcrierea plastică a acestuia.
Pornind de la motto-ul volumului:>ştim că avem de-a face cu ‘’gândire lirică’’ şi nimic nu ne mai opreşte pe aceasta albie până la final.

Poezia ., deţine paleta coloristică integrală dar şi implicarea eu-lui liric în profunzimea tristeţii ca rană deschisă.

Metrica perfectă a versului înainte de a releva, atenţia cu care se respectă canoanele poeziei clasice, are un mesaj subliminal, avertizor filozofic, o metafizică provenită din ancenstrala liră a deşertăciunii vieţii iar poezia ‘’Don Quijote”:


este exact forma iluminării pentru care poezia i-a fost refuzată de editurile cenzurate. Metafore ce uluiesc cu puterea de expresie.

Mai departe pe aleea poetului Cornel Armeanu întâlnesc real spiritul său poetic în poezia ce dă titlul volumului Călător între două lumi, poezie de factură filozofic-existenţială, fiind decantat însuşi destinul poetului între două lumi, între două lumini, cu alegerea tăcerii ca nonvoinţă.


Poezii dedicate lui Esenin, Bacovia, Van Gogh, Cincinat Pavelescu dovedesc problematica poetică integrală pe care o susţine autorul în chip profesionist şi liric normat.

Citind am descoperit şi motivaţia acestui gest al meu voluntar (nu ştiam nimic de acest poet până azi)
constând în descoperirea clik-ului la mine: Cornel Armeanu cântă ploaia!
Şi mai am impulsul să strig: - Cântă ploaia, tovaraşi! Lasaţi-l să vă ude bine!
Ploaia mea, de care nu m-aş mai despărţi în vers, dar mi-e teamă ca agasez cititorii, este înalţată şi de Cornel Armeanu la rang de muză divină:

Dacă nici aceste versuri nu vă vor convinge de veritabilul acestui poet, atunci e bine să apreciem ce merităm a avea ‘’valoare’’ în poezie.

Dacă cineva îl poate contacta pe poetul Cornel Armeanu, cred ca e în jur de 60-63 de ani astăzi, şi cred ca e dintr-un judeţ din sudul ţării, rog frumos să-i transmită ca un cititor i-a scris admirativ, fără a avea pretenţia ca a scris referinţe critice, că il consideră recunoscut ca poet consacrat şi-l preţuieste. V-aş fi recunoscătoare.  


Ada Chifor

Augut-2009"  

Referinţă Bibliografică:
Ultima călătorie- Cornel Armeanu / Ioana Voicilă Dobre : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 773, Anul III, 11 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ioana Voicilă Dobre : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioana Voicilă Dobre
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!