CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Boris Mehr         Publicat în: Ediţia nr. 1084 din 19 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Ultima bătălie
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ultima bătălie 
  
Căutare anxioasă, oase de cal, limita imită inima, înverşunat mergi pe blat. Voi spune DA în ultima clipă, umil treci doar de o milă. Ah, picioarele, aripioarele, fastidios, insidios, duios, osos, os. Printr-un culoar se strecoară şi poeţii mari. Not yet, niet. Avem şi părţi blestemate ca nişte nestemate. Essai sur le don, Armaghedon. Insuficienţă, pace şi cadenţă, cine-o râde şi-o vorbi s-o mănânce coaptă. A trecut un veac şi merg ca un rac. E bine fără picioare, dar mai bine fără cap. Asta am auzit de o sută de ori ca un banc prost. Fac un duş, mă uit, nu am picioare. Dar am suflet, sufăr. Sufleu, suflu, etc. La început a fost ideea, apoi au venit idioţii. Arhanghelii au doar aripi. Când cuvintele nu au picioare nechează. Când o literă nu are pălărie se numeşte A. Ah, Adela, ERAI IUBIREA MEA DIN FÂN. Fân fin, sânul era din ... Am visat că mi-au crescut picioarele la loc. Dar îmi pierdusem vederea. Mi-am luat nişte ochelari să nu se vadă creierul. În timpul inundaţiilor din octombrie a fost găsită o inimă de bărbat. A venit un motan şi a mistuit-o, asta e. N-aduce anul ce aduce motanul. Vinul fiert este foarte incert. Ea nu este nepoata noastră, bunico, mă auzi? Fără picioare poţi cânta la pian, pe pedale pui un câine să apese. Fiecare clapă de pian este un sfârc, atinge-l uşor, să auzi cum cântă. Fă abstracţie de tine şi ai să-l vezi pe dracul gol. Ironia e suprafaţa sferei, în interior e numai durere sau un copil minune ce nu s-a născut. Orice imitaţie a sferei este tot sferă, încearcă o elipsoidă.Am văzut că se vând inimi mobile, Poţi răcni la ele, ţi se va răspunde, elefantul le ignoră, căţelul se miră, se vând şi capete mobile pentru cei cu permis de port-cap. M-am trezit, era întuneric, Cineva mă îmbrâncise pe scări, cineva mă ţinea de braţe, altul mă lovea cu sete în burtă, afară, striga un beţiv, afară, strigau alţii mai treji, la mine strigau? De ce, pentru ce? De unde această beznă? Orice beznă are o cauză.Bezna din tine, dinafară. M-am luminat. Nu era nimeni. Mă luptam cu propriile mele fantome ale trecutului.Eram cu toţii la fel,neiertători, Orgolioşi peste măsură, iar poezia plângea undeva, într-un colţ, ghemuită, să n-o încaseze şi ea.  
  
BORIS MARIAN 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Ultima bătălie / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1084, Anul III, 19 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!