CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1080 din 15 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

TUTELA COMUNITĂŢII
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

TUTELA COMUNITĂŢII  

 

Un proiect irealizabil? Voluntariat, donaţii, coordonare...  

Cine vrea să facă ceva găseşte soluţii!  

Dar aceste soluţii se pot găsi prin studiu şi muncă.  

La posturile de televiziune se dau zilnic zeci de cazuri în care nu se observă implicarea comunităţii. Peste tot sunt servicii sociale la primării care însă nici nu cunosc asemenea cazuri până nu le aud de la presă. Ce se întâmplă oare? Cine ar trebui să se implice cu adevărat pentru ca aceste cazuri să fie rezolvate?  

Să începem cu autorităţile locale. Primarii, consilierii locali aleşi de cei care au cea mai mare nevoie de a fi ajutaţi. Primarul are în subordinea sa un serviciu social care în evidenţă pe toţi cei care primesc ajutoare sociale. Consilierii locali sunt propuşi de partide, dar partidele au grijă doar de membrii din evidenţa dumnealor.  

O.N.G. – urile care cică se ocupă de cei în suferinţă, se zice! În realitate fiecare caută în primul rând avantajele personale şi doar după aceea se vor ocupa de...alţii.  

Noi cetăţenii! Surprinzător sau nu, în cele mai multe cazuri trecem indiferenţi peste cazurile din jurul nostru. S-au văzut destule cazuri când nici vecinii nu ştiau despre cineva de lângă ei.  

Aleşii neamului nu cunosc nici necesităţile din colegiile unde sunt aleşi.  

Omul ca orişice fiinţă are nevoie de hrană în fiecare zi nu doar cu ocazia unor sărbători.  

Despre această temă sunt multe de spus. Din acest motiv aduc această temă pentru dezbatere publică, fiecare având posibilitatea să-şi spună părerile.  

Referinţă Bibliografică:
TUTELA COMUNITĂŢII / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1080, Anul III, 15 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!