AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  Turnirul cenaclurilor literare clujene
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Turnirul cenaclurilor literare din Cluj-Napoca  
  
la Festivalul Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania 
  
ediţia III.2013 
  
În după amiaza zilei de 6 octombrie a avut loc la cafeneaua “ Q Caffe“ din Cluj-Napoca “ Turnirul Cenaclurilor Literare Clujene“, în organizarea Asociaţei Leaders` Alliance, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania ediţia III, 2013. 
  
La această manifestare, care s-a desfăşurat într-o atmosferă plăcută şi colocvială, au participat 11 cenacluri literare din Cluj-Napoca. 
  
Şedinţa, la care a participat un numerous public, a fost deschisă de reprezentanta Asociaţiei Leaders` Alliance, care a subliniat în cuvântarea sa importanţa unei astfel de întâlniri pentru promovarea acestor adevărate “şcoli de literatură “.În continuare a luat cuvântul scriitorul Victor Constantin Măruţoiu, preşedintele cenaclului studenţesc “Wox naspocensis “ care a prezentat pe fiecare preşedinte al cenaclurilor prezente. 
  
În cadrul acestei manifestări au luat cuvântul scriitori, preşedinţii celor 11 cenacluri prezente, care, după ce au vorbit despre activitatea acestora, au citit din creaţiile lor. Astfel, au luat cuvântul scriitorii: Ruxandra Benea( Cenaclul Octavian Goga), Antonia Bodea(Cenaclul Artur Silvestri al Ligi Scriitorilor ), Iulian Patca( Cenaclul N.Tăutu), Gavril Moisa(Cenaclul Satiricon ), Titina Nica Ţene( Cenaclul Vasile Sav), Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor Români care a vorbit despre importanţa cenaclurilor literare ca şcoli de literatură şi creaţie literară, Iustinian Zegreanu ( Cenaclul Victor Papilian), Eugen Rusu (Uniunea Scriitorilor, Filiala Cluj), şi I.Andrei(Cenaclul Traian Brad ). 
  
Cu această ocazie au fost înmânate Diplomele de Participare tuturor membrilor cenaclurilor prezente, semnate de domnul Vlad Pop, managerul festivalului, şi Premiile Concursului de Creaţiei ce au revenit tinerelor: Bianca Tamaş şi Andreea Ellisarom. 
  
AL.Florin Ţene 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Turnirul cenaclurilor literare clujene / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1011, Anul III, 07 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!