AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 210 din 29 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Triptic cultural la cenaclul Artur Silvestri
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sub egida Ligii Scriitorilor Români 
  
Triptic cultural la Cenaclul literar”Artur Silvestri “ 
  
( Galerie foto ) 
  
În după amiaza zilei de joi, 28 iulie a.c. în organizarea Ligii Scriitorilor Români, Filiala Cluj, a avut loc la Cercul Militar, Sala Armelor, un triptic cultural ce a cuprins următoarele manifestări artistice şi culturale: 
  
-Lansarea cărţii de poeme a scriitorului Iulian Patca”Să vi şi mâine “, care a debutat cu un recital de excepţie susţinut de Nazarica Moldovan, ce a recitat poezii din volumul sus amintit, atât în limba română, dar şi în spaniolă. În continuare a vorbit despre aceast deosebit volum Al.Florin Ţene ce a subliniat în cuvântarea sa, că “ Să vi şi mâine“ ne descoperă un poet de o sensibilitate deosebită. Pe aceaşi notă a continuat Mirel Liviu Rusu, şeful Cercului Militar, Antonia Bodea şi Ioan Benche. 
  
-În a doua parte a programului s-a desfăşurat şedinţa Cenaclului literar” Artur Silvestri“, care s-a deschis cu medalionul literar ”Memoria calendarului-Ioan Budai Deleanu “, de la moartea căruia se împlinesc 191 de ani.Despre autorul “Ţiganiadei” a vorbit preşedintele Ligii Scriitorilor şi prof.Antonia Bodea. 
  
În cadrul medalionului literar ”Cu toate pânzele sus “ au fost prezentaţi scriitorii Antonia Bodea şi Valeri Toderici.Despre viaţa şi opera acestora au vorbit:Al.Florin Ţene, Ioan Bench şi Ionel Andraşoni. După care autorii au citit din lucrările lor. 
  
În ultima parte a acestui program bogat, am avut oaspeţi deosebiţi pe scriitorul Ion Vădan, directorul editurii DACIAxxi şi pe autoarea Dicţionarului bio-bibliografic al Ligii Scriitorilor Români, volumul I, Anda Dejeu.Aceştia au prezentat “Dicţionarul” în care se regăsesc 200 de membri ai Ligii Scriitorilor, urmând ca în volumul II să fie cuprinşi ceilalţi membrii ai acestei organizaţii profesionale. 
  
Ion Vădan a vorbit detailat despre proiectele iniţiate în colaborare cu Liga Scriitorilor, privind editarea de antologii pe teme diferite şi cărţi de autor în colecţia Duo. 
  
Această amplă manifestare literar- culturală s-a bucurat de un real succes din partea numerosului public. 
  
Karina Drăgaş 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Triptic cultural la cenaclul Artur Silvestri / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 210, Anul I, 29 iulie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!