CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Ecouri >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 195 din 14 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Treptele adevaratei cunoasteri
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Cunoaşterea începe prin explorarea lucrurilor din jurul nostru, urcând tot mereu, treaptă cu treaptă, către înţelegerea mereu progresivă a tainelor nenumărate ce ne înconjoară. În cele din urmă cunoaşterea ne călăuzeşte pe calea armoniei cu întregul univers şi mai ales cu Creatorul său. 
  
Dacă vorbim despre vindecarea spiritului, a minţii noastre, obosite de exerciţiul zilnic al violenţei şi fricii, atunci înseamnă că ne referim la racordarea universului nostru interior la neasemuita cale a iubirii şi dăruirii de sine, ce stă la baza a tot ce există. 
  
Când interesul centrat pe sine este lăsat să se scufunde în oceanul iubirii fără de margini, atunci redobândim libertatea de a fi asemenea cu Creatorul nostru, de a merge pe drumul cunoaşterii desăvârşite şi de a atinge nemurirea în gândire, acum, şi în trup la înnoirea tuturor lucrurilor. 
  
Suferinţa apare fiindcă lăsăm ca tensiunea dorinţelor şi grijilor să ne modeleze viaţa, să ne torsioneze în poziţii caraghioase şi dificile, până când nu mai putem să ducem povara zilelor pe care le avem de trăit pe pământ. Dacă însă am lăsa ca principiile cerului să ne guverneze universul interior, atunci am ajunge să depăşim fiecare obstacol cu detaşare şi îndemânare, iar viaţa de acum ar deveni o pregustare plină de sens a vieţii viitoare. 
  
Cunoaşterea deplină va fi descoperită doar celor care respectă regula de aur a vindecării spirituale prin intermediul Cuvântului veşnic şi fără de moarte, a glasului Creatorului vorbindu-ne prin sfânta Sa revelaţie în Isus Hristos. 
  
Mereu grădina Edenului este alături de noi, la un pas de a păşi în ea, la o distanţă pe care o putem atinge cu mâna, oferindu-ne roadele bogate ale nemuririi şi cerului. Depinde doar de noi să o distingem şi să păşim în interiorul ei prin credinţă. 
  
Viaţa nu este opusă cunoaşterii adevărate, ci ea se împleteşte cu fiecare efort de a şti ce înseamnă adevărul, cum poate fi el atins, cum putem să fim ridicaţi din ignoranţă şi cum să venim aproape de Creatorul nostru. Sensul vieţii se regăseşte în cunoaşterea binelui mereu şi mereu, la nesfârşit. 
  
Nu vom putea epuiza tainele ce ne stau mereu înainte şi nu vom putea şti capătul tuturor lucrurilor, dar de fiecare dată vom putea avea intuiţia pasului următor pe care trebuie să îl facem, dacă vom da atenţie glasului divin vorbindu-ne prin intermediul Scripturilor Sfinte. 
  
Când mintea este luminată de slava Celui Veşnic, atunci fiecare cuvânt din revelaţia Sa devine o comoară mai preţioasă decât tot aurul din lume, decât cele mai mari realizări pe care le-am putea avea vreodată. Atunci frumuseţea inegalabilă a adevărului ne va oferi adevărata cunoaştere ce nu are vreodată vreun sfârşit. 
  
Iar când cugetarea noastră se întâlneşte cu adevărul, viaţa prinde chip în noi, iar cunoaşterea devine deplină, crescând în intensitate mereu şi mereu, asemenea unei flăcări ce luminează fără a arde, sau a revărsării apelor veşnice ce inundă fără a îneca, tot orizontul conştiinţei noastre. 
  
Referinţă Bibliografică:
Treptele adevaratei cunoasteri / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 195, Anul I, 14 iulie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!