CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Selectii >  


Autor: Elena Lavinia Niculicea         Publicat în: Ediţia nr. 279 din 06 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Trandafirul, rege în împărăţia florilor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mă apropii de trandafirii înveşmântaţi fastuos, în haine regeşti care îmi zâmbesc săgalnic şi mă cheamă spre ei cu şoapte de dor. În împăraţia florilor, trandafirul este un rege măreţ înconjurat de o suită de mândre crizanteme. El stăpâneşte cu iubire şi bunăvoinţă peste toate florile. Iar ele îl privesc cu drag, lipsite de invidie şi sorbindu-i încet cuvintele-i pline de har. Din moment ce ai păşit pe acest tărâm, vei descoperi o nouă viaţă în care suspinele se transformă în zâmbete.  
  
Mă simt captivată de aceste flori care sunt ţesute în chip splendid, cu fire de iubire şi lumină. Când îi miros, de fapt respir iubire. Când sunt în preajma lor simt o energie specială-energia divină-care îmi încarcă inima cu frumuseţe şi simt dulceaţa clipelor. Le ating petalele delicate şi simt atingerea discretă a ingerilor. Ei păstrează printre petale, poveştile de dragoste nemuritoare, iar spinii ne amintesc de rănile inimii.  
  
Trandafirii subjugă sufletele oamenilor, dându-le clipa aureolată de mister şi divin. Un trandafir poate înseamna o clipă de veşnicie, de profunzime şi mă face să mă simt mai aproape de acea paradisiacă stare de desăvârşire. Din petalele lor îmi fac trepte pe care sufletul meu să urce la Dumnezeu. În parfumul unui trandafir descoperim trecutul lui, povestea sa ce conţine dorul şi nemărginirea. Parfumul lor unic mă poartă pe aripi de reverie şi îmi simt fiinţa uşoară ce parcă zboară spre zenit.  
  
Trandafirii roşii sunt flăcările pasiunii care ard în noi clipele uitării ce s-au depus ca un colb pe inimile noastre. Trandafirii galbeni sunt razele afecţiunii şi optimismului ce ne scaldă cu prietenie sufletele atinse de crivăţul chinuitor al egoismului. Trandafirii roz sunt frânturi de cer pierdute în asfinţit ce pictează în noi speranţa şi visarea pe un fundal de triste amintiri. Trandafirii albi sunt lacrimi curate de rouă ce ne strecoară în inimi puritatea clipelor rebele ale copilăriei. Trandafirii albaştri sunt aştrii infinitului ce ne poartă spre lumea dorului şi a visului ce stă în aşteptare şi uneori ne doare.  
  
Nuanţele trandafirilor ne fac să descoperim nuanţele vieţii. Să trăim ca un trandafir şi vom avea mireasmă perena a fericirii. Să ne înveşmântăm în petale de dragoste acum şi pentru totdeauna,iar fiinţa noastră nicicând nu se va ofili. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Trandafirul, rege în împărăţia florilor / Elena Lavinia Niculicea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 279, Anul I, 06 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Elena Lavinia Niculicea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Lavinia Niculicea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!