CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Aurel Avram Stănescu         Publicat în: Ediţia nr. 238 din 26 august 2011        Toate Articolele Autorului

Totul pentru Imprimeus!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

‘’Economistă mică, grasă şi urâtă’’ aşa începea anunţul care îl interesa. Imediat începuse să-i fluture ideile şi dispoziţia i se schimbă..  

Se trezise dimineaţă indispus. Era într-un punct mort, aparent fără ieşire cu societatea comercială Imprimeus pe care tocmai o constituise şi nu ştia ce să mai facă. Până atunci treaba îi mersese destul de bine ţinând cont de condiţii, fără nici un ajutor, fără nici un sprijin, fără un mijloc de transport, în această lume pentru care profitul, interesul, cererea şi oferta erau primordiale.  

Cum a format-o nici nu-i vine să creadă. A bătut la maşina de scris statutul şi contractul şi-a început alergarea să înscrie societatea la tot felul de organisme, birouri, camere şi direcţii ca să intre în legalitate. Incredibil dar a reuşit… îşi angajase câţiva oameni, îşi cumpărase scule, materiale şi se pusese pe treabă. Numai un singur lucru îi lipsea… compartimentul financiar contabil iar anunţul parcă i se potrivea ca o mănuşă! Chiar condiţiile îi păreau acceptabile.  

Ieşind afară îşi strigă un muncitor:  

- Sorine vino până în birou! Când muncitorul intră Bossul îl pofti să ia loc.  

- Sorin îţi fac o propunere care-ţi va schimba soarta. Fiecare om dacă este inteligent cât de cât îşi cunoaşte propriile posibilităţi sau mai bine zis limite. Ştiu situaţia ta, nu eşti însurat, n-ai unde sta şi de aceea am acceptat să dormi pe aici. Şcoală n-ai prea făcut, meserie n-ai învăţat de aceea te-am angajat necalificat dar mie îmi place de tine. Eşti săritor, faci treabă cu simţ de răspundere însă nu-mi convine să-mi vină cu reclamaţii la porţile societăţii tot felul de matracuci mai ales că de-acuma ai o vârstă şi a venit timpul să-ţi faci rostul tău. Am găsit în dimineaţa asta o soluţie bună pentru tine şi societatea Imprimeus. Citeşte atent te rog anunţul subliniat şi judecă rapid înainte să spui ceva!  

Şi îi întinse ziarul gândindu-se la situaţia dată . Sorin era un bruneţel drăguţ, scund de statură, solid construit, curat, cu trăsături fine, fâşneţ care pricepea repede ce i se cerea şi îşi achita conştiincios sarcinile de serviciu. E drept adesea trebuia să-l corijeze, nu avea acea dexteritate înnăscută a mecanicului.  

A fost încântat de ce i-a spus şeful, i se citea pe chip bucuria de a-i fi de folos mai ales că avea încredere în el. Îl adunase vorba aia de pe drumuri.  

Sorin ca tot omul neobişnuit cu cititul buchisea, rar, cu voce tare iar şeful îl urmărea binevoitor,  

- Economistă mică, grasă şi urâtă asigur servicii de contabilitate autorizate contra sex. Telefon 23032.  

Anunţul era clar. Se cunoştea de departe disperarea femeii în anumite privinţe sau… necesităţi. Vrei un serviciu important pentru tine? Atunci oferă alt serviciu important pentru mine! Cam asta era ideea însă l-a impresionat sinceritatea dezarmantă a femeii.  

Sigur că propunerea nu-i va fi respinsă Bossul aştepta încrezător acceptul muncitorului. După câteva clipe de gândire Sorin îi răspunse ofuscat,  

- Şeful… nu pot face aşa ceva! Şeful enervat îl expedie la locul de muncă neuitând să-i spună,  

- Eşti un fraier, nu pricep şi pace motivul refuzului … toţi de aici suntem însuraţi, te căpătuiai şi tu!  

Pe la prânz află de la un mecanic de încredere… se combinase cu o piţipoancă şi se distra în fiecare seară la restaurantul din apropiere cu boschetarii obişnuiţi ai cartierului. Abia îşi luase salariul dar pentru cât timp îi va ajunge?  

Nu mai interveni altă dată fiindcă trebuia să închidă luna urgent şi altă cale nu se întrezărea. Îl presau termenele fixe, contabilitatea îl pândea lunar ca o termită dar acum, viitorul societăţii Imprimeus era asigurat.  

Pe Boss îl aştepta noua expertă contabilă să înceapă negocierile.  

 

Stănescu Aurel Avram  

Referinţă Bibliografică:
Totul pentru Imprimeus! / Aurel Avram Stănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 238, Anul I, 26 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Aurel Avram Stănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Avram Stănescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!