CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 804 din 14 martie 2013        Toate Articolele Autorului

TOT CE-I ROMANESC NU PIERE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

„Tot ce-i romanesc nu piere”  

 

“Un suflet romanesc in cantece de odinioara” - n nou DVD lansat de Fuego  

 

Fuego va lansa in cadrul turneului sau national “O lacrima de cantec”, care va poposi anul acesta in 12 orase, DVD-UL “Un suflet romanesc in cantece de odinioara.”  

Va prezentam, in exclusivitate, coperta acestui material, care prezinta spectacolul extraordinar „Ce faci asta seara tu? ”, sustinut de Fuego in 2010, pe scena Teatrului „ Mr. Gh. Pastia” din Focsani.  

DVD-UL este realizat de casa de discuri „Euromusic Cluj Napoca” impreuna cu echipa emisiunii „ Familia Favorit”, producator Valentina Herta din Constanta, iar intregul produs este sustinut de „HIDROCONSTRUCTIA” S.A BACAU.  

Într-un decor doldora de mofturi, cu moftangii iluştri, în care valoarea piere pe o umbră desuetă, e necesar să păstram in continuare viu spiritul unei lumi pitoreşti, iar farmecul cadenţelor sale să se regăsească în acest peisaj, cu accentele-i boeme şi sclipirile ludice.  

Căci tot ce-i românesc nu piere şi doar arta neviciată mai poate răzbate în haos, mai are putere să demonstreze că esenţa stă în muzica de altădată, că misterul timpului decorează realitatea conferindu-i nuanţele pe care nenea Iancu le surprindea în operele-i satirice.  

O poveste din perioada interbelică prezinta acest DVD, cu parfum de reverenţe şi curtoazie, surprinse dulce-amărui în palmele bijuteriilor muzicale pe care Fuego le interpretează alături de grupul Anatoly din Braşov.  

Iar nemurirea acestor cântece e dată tocmai de actualitatea şi de nobleţea cu care-şi înveşmântează corola calităţii, care se transformă din simpli pioni într-un gramofon al spiritului patriotic, o comoară de minuni ce trebuie preţuită, cunoscută, cântată şi promovată.  

O poveste omogenă, cu aer burghez, cu raze de trecut şi prezent în care se regăsesc valorile şi coloanele sonore ale lumilor apuse şi care surprinde veridic sufletul românesc în cântece de-odinioară.  

 

Referinţă Bibliografică:
TOT CE-I ROMANESC NU PIERE / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 804, Anul III, 14 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!