CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 1129 din 02 februarie 2014        Toate Articolele Autorului

TANDRĂ CA UN SPIC DE GRÂU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cercul inerţiei trebuie rupt de undeva ! Lenea trebuie violată şi aruncată la coş: te ţine prea mult în preajma  
 
 

morţii ! Pur şi simplu îţi fraiereşte destinul . Prin urmare, Autorul se întoarce, cu tăcerea între picioare şi mâinile pregătite de atac: hârtia albă a insomniei îi stă la dispoziţie ! Să-i devoalăm sufletul de taină!  

ZVELTĂ CA UN SPIC DE GRÂU (1)  

 

Îmi tot colindă imaginaţia şi nopţile albe, colorând intempestiv, totul. Ca o furtună scăpată din cuşcă : o furtună, în schimb, cât se poate de sexy ! O furtună pe care o cunosc de când era copilă, un zefir umblând toată ziua cu biberonul în gură. De fapt şi de drept, la vremea aceea, biberonul era cel mai elocvent mijloc de exprimare : MA-MA, PA- PA !  

Pe când astăzi, n-o mai încape n-o mai încape nici Dicţionarul Enciclopedic al Limbii Române! Despre DOOM, NICI NU MAI VORBESC: CUM POŢI CERE UNE EXPLOZII SOLARE SĂ RESPECTE CANONUL SIGURANŢEI TERESTRE !  

Ar fi mai bine să tac ? Dar poţi să taci când o vezi cum se mişcă scurtcircuităndu-ţi mediul ambiant şi insomniile de florar îndrăgostit iremediabil !  

ONDINA : NUMELE EI TE-A ADUS LA la graniţa vocabularului Limbii Române ! Cu tot cu Dunărea şi Carpaţii Ei de fată mare ! Carpaţii ei de curbură, mai ales!!!! Deşi-i căsătorită şi are şi copii ! Să-i trăiască ! Cine-a pus-o să fie aşa de ...fatală! Plină de prăpăstii şi înălţimi ameţitoare !?  

Puicuţă de româncuţă (diminutivăm ? diminutivăm!) unsă cu toate alifiile posibile şi imposibile ale Occidentului de pretudindeni!  

Iat-o ! Cum, e-aici? N-o vezi !? Este în faţa ta: se lăfăieşte pe pagina goală!  

 

Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (144)  

 
Referinţă Bibliografică:
TANDRĂ CA UN SPIC DE GRÂU / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1129, Anul IV, 02 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!