CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Boris Mehr         Publicat în: Ediţia nr. 1122 din 26 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

Taci din gură
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Taci din gură 
  
Cred că Dumnezeu ne-a lăsat doar două daruri – cunoaşterea şi ura.  
  
Iubirea ne-o inventăm noi. Veţi spune că sunt un eretic. Sunt.  
  
Am cunoscut trei indivizi, X,Y, Z.. X era înalt de trei metri, mi-a strigat – TACI, MĂI DIN GURĂ, NU VEZI CĂ EŞTI PROST? Nu vedeam. Omul m-a pus în lanţuri, într-o celulă, un lup păzea uşa, m-a lăsat să mor de foame., de singurătate. Y era un tip firav, cu ochelari negri, de spion, deştept foc, mi-a strigat – TACI DIN GURĂ, NU VEZI CĂ EŞTI PROST? Nu vedeam. M-a înjurat, m-a scuipat, şi-a stins ţigara în palma mea şi dus a fost. Z a fost mai blând la început. Mi-a spus că suntem prieteni, că mă apreciază, apoi, brusc a scos un bulan de cauciuc, m-a lovit în moalele capului şi mi-a strigat – NU VEZI CĂ EŞTI PROST? Nu vedeam, eram şi ameţit de la lovitură. Omul mi-a promis că-mi sparge dinţii, mă bagă la pârnaie, îmi ia casa, slujba, tot, mă las gol-goluţ.  
  
Adevărul este că am întâlnit în viaţă tot atâta ură, cât şi posibilităţi de cunoaştere. Nimeni nu a regretat niciodată nimic. Se bucură de viaţă şi de bucuriile ei.(sic!). Mă refer la X,Y,Z. Din dragoste nu am învăţat nimic, pentru că inima este un copil prost, de aceea, probabil, mi se striga – NU VEZI CĂ EŞTI PROST? 
  
Fondatorul psihanalizei era fiul unui negustor de lână. Nu a tăcut, a vorbit ce avea de vorbit. 
  
Esenin semăna cu un mesteacăn, cu o colină în zori, cu un râu albastru, nu a tăcut.  
  
Jaguarul îşi muşcă stăpânul numai după ce creşte.  
  
Nudul –cariatidă şi omidă.  
  
Dansatoare pe sârmă – trist spectacol.  
  
Ciocul mic şi pasul mare, creier slab şi capul tare.  
  
Se anunţă mari vijelii, taci din gură.  
  
BORIS MARIAN 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Taci din gură / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1122, Anul IV, 26 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!