AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Cezarina Adamescu         Publicat în: Ediţia nr. 481 din 25 aprilie 2012        Toate Articolele Autorului

TABLETĂ SPIRITUALĂ - PELERINI ŞI STRĂINI - CEZARINA ADAMESCU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
TABLETĂ SPIRITUALĂ 
  
PELERINI ŞI STRĂINI 
  
Astfel spune Sfânta Scriptură că suntem, noi oamenii. Pe pământ nu suntem veşnici. Doar în casa noastră adevărată, în Cer, acolo putem deveni nemuritori, dacă vom şti să ne construim veşnicia, piatră cu piatră.  
  
Chiar dacă are de toate, un om poate să fie nefericit.  
  
N-ai nimic şi eşti sătul de toate. Iată un paradox pe care îl întâlneşti pas cu pas. Cu cât sărăcia este mai mare, cu atât devii mai sătul. 
  
Sunt însă şi săraci fericiţi, aşa cum a propovăduit Isus Cristos pe Muntele Fericirilor. Lor nu le trebuie nimic, sau mai nimic. Strictul necesar le e de ajuns. Nu cer, nu luptă, nu scormonesc, nu se ceartă, nu comit crime pentru bunuri materiale. Ştiu sigur că se află sub protecţia lui Dumnezeu care, la timp potrivit, le va da de toate. Belşug de daruri, pe care noi, oamenii, nu le putem preţui. Noi vrem ceva concret: bani, o casă, o maşină, lux, terenuri, proprietăţi. Permanent ne lipseşte ceva şi vrem să avem mai mult şi mai mult. Cercul vicios, o dată închis, nu mai poate nimeni pătrunde înăuntru. 
  
De ce se sinucid cei bogaţi în plină glorie? De ce iau droguri cu pumnul şi le îneacă în alcool? Ce-i nemulţumeşte? 
  
Oamenii îşi populează în fel şi chip viitorul. Îşi fac provizii de fericire, fără să-şi dea seama că, aceste provizii se pot altera şi distruge în orice moment. Pilda bogatului care avea cămările pline şi benchetuia toată ziua, este edificatoare. Dumnezeu i-a spus:  
  
-Nebunule, chiar în noaptea aceasta vei muri. Şi la ce-ţi vor fi de folos cămările pline cu de toate? 
  
Nu degeaba Yahve făcea să cadă o ploaie de mană din cer pentru israeliţi. Însă, doar atât cât puteau strânge într-un pumn, ca să mănânce în ziua aceea. Şi să nu aibă grija zilei de mâine. „Ajunge zilei răutatea ei” – mai spune Cartea Sfântă. 
  
Dar, cum omul e cârtitor de cum a văzut lumina zilei, a vrut mai mult decât un pumn de mană cerească, gratuită şi care se putea mânca fără mari eforturi. El râvnea la oalele cu carne de viţel din Egipt şi au început să murmure.  
  
Nu degeaba a rămas vorba: „Nemulţumitorului i se ia darul”. Dacă nu ştii să mulţumeşti pentru ce ţi s-a oferit, poţi rămâne într-o zi cu mâinile goale. Şi aşa, israeliţii au hălăduit în deşert 40 de ani până să ajungă pe Pământul Făgăduinţei. 
  
Pământul Făgăduinţei este pentru noi, Raiul. 
  
Să ne învrednicim de el, încă de pe aici, încă de pe acum, neuitând să-i mulţumim lui Dumnezeu că ne ţine şi ne suportă. 
  
25 aprilie 2012 
  
CEZARINA ADAMESCU 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
TABLETĂ SPIRITUALĂ - PELERINI ŞI STRĂINI - CEZARINA ADAMESCU / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 481, Anul II, 25 aprilie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!