AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  Susţinere de doctorat la Craiova - 15.10.2013...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Taina Sfintei Euharistii în contextul „creşterii duhovniceşti a credincioşilor”: Susţinere de doctorat la Craiova - 15.10.2013... 
  
Şcoala doctorală a Facultăţii de Teologie din Craiova are de săptămâna aceasta un nou absolvent. Stelian Gomboş a susţinut teza cu titlul „Sfânta Euharistie – Taina nemuririi. Rolul ei în creşterea duhovnicească a credincioşilor”, sub coordonarea Înaltpreasfinţitului Părinte prof. univ. dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.  
  
În cadrul Centrului de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova a avut loc, marţi, 15 octombrie 2013, în „Sala Doctoranzilor”, susţinerea tezei cu titlul „Sfânta Euharistie – Taina nemuririi. Rolul ei în creşterea duhovnicească a credincioşilor”, semnată de Stelian Titus Gomboş. Din comisia de evaluare au făcut parte: IPS Părinte Mitropolit Irineu, în calitate de profesor coordonator, pr. prof. univ. dr. Tache Sterea, de la Facultatea de Teologie „Iustinian Patriarhul” din Bucureşti şi pr. conf. univ. dr. Ioan Picu Ocoleanu, de la Faculatea de Teologie din Craiova. Susţinerea a fost moderată de pr. prof. univ. dr. Constantin Pătuleanu, cadru didactic al Facultăţii din Bucureşti. 
  
„Munca de cercetare a autorului se îndreaptă spre viaţa Bisericii” 
  
După cum se obişnuieşte în cadrul şcolii doctorale craiovene, lucrările de evaluare a tezei doctorandului Stelian Gomboş au început prin prezentarea referatelor profesorilor coordonatori. Prima luare de cuvânt a aparţinut IPS Părinte Irineu, coordonatorul tezei. În prezentarea făcută, Mitropolitul Olteniei a apreciat creşterea valorică a tezei doctorandului în raport cu primii anii de cercetare. După ce a prezentat structura lucrării, IPS Părinte a făcut mai multe aprecieri legate de contribuţia autorului la conturarea ştiinţifică a temei, punând în balanţă plusurile şi minusurile alcătuirii sale. „Autorul a adus în prim plan stadiul cercetării temei respective pentru a stabili foarte clar unde se poziţionează în prezent cercetarea în legătură cu subiectul propus. Totodată, a dezvoltat subiectul bazându-se nu numai pe lucrări generale, ci mai ales pe cercetarea surselor şi a lucrărilor de bază ale teologiei euharistice. Astfel, o mulţime de izvoare şi documente de bază au fost cercetate fie în limba română, fie în alte limbi străine. Deci munca de cercetare a autorului se îndreaptă spre viaţa Bisericii, examinând fenomenologia euharistică şi felul în care Biserica noastră Ortodoxă a ştiut să transmită fiilor şi fiicelor ei evlavia şi experienţa harică dobândită de la Mântuitorul şi transmisă prin Sfinţii Apostoli, până în zilele noastre. Prin această prezentare oricine poate lua act de conţinutul divino-uman al învăţăturii noastre de credinţă, dar şi de felul cum credinciosul trebuie să se prezinte înaintea lui Dumnezeu, ca să ia iertare de păcate şi sfinţenie. În virtutea acestui fapt, Sfânta Scriptură şi Sfinţii Părinţi, învăţătorii şi purtătorii de har ai Bisericii, ne sunt călăuzitori şi îndrumători în Biserica Dreptmăritoare pentru dobândirea Mântuirii”, a spus IPS Părinte Irineu. 
  
După prezentarea raportului profesorului coordonator, au luat cuvântul pr. prof. univ. dr. Tache Sterea, de la Bucureşti şi pr. conf. univ. dr. Picu Ocoleanu, de la Craiova. În final, pr. prof. univ. dr. Constantin Pătuleanu, preşedintele comisiei doctorale, a dat citire referatului alcătuit de pr. prof. univ. dr. Veler Bel, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Cluj Napoca. După prezentarea referatelor, candidatul a prezentat conţinutul lucrării şi a justificat principalele probleme dezvoltate în cuprins. 
  
Lucrarea de doctorat cu titlul „Sfânta Euharistie – Taina nemuririi. Rolul ei în creşterea duhovnicească a credincioşilor”, alcătuită de Stelian Titus Gomboş, se găseşte structurată pe şase capitole, având la început cuprinsul şi introducerea, iar la sfârşit anexele şi bibliografia, însumând 335 de pagini. 
  
Diac. Ioniţă Apostolache 
  
www.mitropoliaolteniei.ro 
  
Referinţă Bibliografică:
Susţinere de doctorat la Craiova - 15.10.2013... / Stelian Gomboş : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1022, Anul III, 18 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Stelian Gomboş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Stelian Gomboş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!