AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  


Autor: Marin Bunget         Publicat în: Ediţia nr. 507 din 21 mai 2012        Toate Articolele Autorului

Sunt vinovat doar pentru primăvară ... (file de biografie 2)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La mine, primăvara n-avea flori ...  
 
Eram pe la începutul lunii Aprilie, când ghioceii şi viorelele îşi făcuseră datoria de vestitori ai primăverii. O primăvară, care pentru mine avea să fie fără flori. În dimineaţa aceea, tatăl meu, un om de nimic, (asta aveam să aflu mult mai târziu) s-a trezit la primul cântat al cocoşilor. (după ceas, undeva pe la două noaptea) Afară îl aştepta un car cu boi, tocmit de ziua precedentă. Şi-a luat bagajele, nişte geamantane de lemn, cum erau la vremea respectivă şi împreună cu o vecină care locuia cu trei case mai încolo, urmau să plece la Bucureşti. Astăzi pare ceva banal, dar la vremea aceea, un asemenea drum, era o adevărată aventură. Carul trebuia să-i ducă până la gară ... undeva la vreo douăzeci de kilometri. În zori acelei zile avea să se consume drama vieţi mele. Mama, simţindu-se părăsită, rămasă cu doi copii, (mai am o soră mai mare cu doi ani) a plecat de acasă şi cu lacrimi în ochi, bocindu-şi deznădejdea care o cuprinsese, a intrat în margine unei păduri din apropiere (la câteva sute de metri de casă) şi şi-a luat zilele. A fost găsită când încă mai era caldă, dar fără suflare. Într-un sat, unde oamenii se cunosc, chiar şi o moarte obişnuită provoacă jale, dar când o mamă, puţin trecută peste treizeci de ani îşi ia zilele, lăsând în urma ei doi copii mici, durerea este fără margini. Un om din sat, care avea cal, a plecat spre gară să îl aducă înapoi pe tata. La trei zile după înmormântare, avea să plece din nou, iar următoarea revedere avea să fie mulţi ani mai târziu. Ani, în care copilăria mea, avea să fie o copilărie în care primăverile nu mai aveau flori. (va urma)  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sunt vinovat doar pentru primăvară ... (file de biografie 2) / Marin Bunget : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 507, Anul II, 21 mai 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Marin Bunget : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Bunget
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!