AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Valentina Becart         Publicat în: Ediţia nr. 800 din 10 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Sumar. Adunarea anuală generală a Filialei Iaşi a Ligii Scriitorilor din România
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Evenimentul a avut loc sâmbătă 2 martie 2013, în salonul de protocol al Casei Universitarilor, Iaşi. Cu acest prilej membrii filialei cât şi invitaţii – colaboratorii de bază ai revistei Moldova Literară, au avut o ordine de zi destul de bogată. Programul întâlnirii a fost prefaţat cu un moment artistic susţinut de o formaţie de elevi artişti de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, condusă de prof. Nina Munteanu (ea însăşi scriitoare), alcătuită din talentaţii săi elevi: Mertic Mădălina, Moisuc Daniel şi Păvăloi Diana, cunoscuţi deja publicului ieşean pentru performanţele lor artistice. În repertoriu s-au regăsit piese de mare popularitate din P.I.Ceaikovski, Astor Pizzola şi Maurice Jarré:Tinerii artişti au fost viu aplaudaţi.  

După emoţionantul program artistic, discuţiile au decurs într-un stil brainstorming cu dejun de lucru şi au avut ca moderator pe prof. dr. Mihai Păstrăguş – vicepresedinte al filialei şi redactor şef al revistei. Pe lângă un raport general despre activitatea filialei pe timp de un an, susţinut de preşedintele acesteia, Constantin Toni Dârţu, completat cu un raport financiar al economistului Cezar Borcea, s-a făcut de către redactorul şef al revistei Moldova Literară şi o analiză a activităţii acesteia cât şi a calităţii materialelor literare. Preşedintele filialei a menţionat,de asemenea, concursul de comedie-piese de teatru „Să râdem cu nenea Iancu”, organizat anul trecut în anul Caragiale de filiala Iaşi împreună cu Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale, Bucureşti, cât şi rezultatele acestuia.  

Un punct distinct pe ordinea de zi a fost înmânarea distincţiei Diplomă de excelenţă pentru activitatea de creaţie literar-artistică şi publicistică scriitorilor şi publiciştilor din cuprinsul filialei, membri şi nemembri ai L.S.R., care s-au distins prin cărţi, materiale literare de proză şi poezie, cât şi studii de literatură, de-a lungul a 4 ani de când fiinţează Filiala Iaşi-Moldova a Ligii Scriitorilor Români. Aceiaşi distincţie au primit-o şi redactorii revistei Moldova Literară, nemembri al Ligii Scriitorilor, contributori de bază în construcţia revistei, inclusiv webdesignerul revistei, Susanna Patras (SUA).  

În progam s-au lansat şi cărţi: Volumul de poezii Toamne, Toamne, de Niculai Şorea,cu o prezentare de Valentina Becart şi Mihai Păstrăguş, cât şi două volume de poezii pentru copii, având ca autor pe Anastasia Gârneaţă, prezentatori fiind poetul Gheorghe Vicol de la Vatra Dornei şi Cella Negoiescu din Iaşi.  

În timpul întâlnirii s-au purtat discuţii asupra punctelor din program, asupra cărţilor prezentate, s-au citit poezii din creaţia proprie, s-au făcut glume etc. Atmosfera a fost destinsă şi a permis schimburi amicale de replici şi conversaţii punctuale. În cadrul întâlnirii au mai luat cuvântul: Maria Apetroaiei –Iaşi, Natalia Rusu – Roman, Mihai Zaborilă – Iaşi, Valentina Becart – Paşcani, Gheorghe Patza, Gheorghe Vicol, Aldona Patraş şi Paraschiva Abutnăriţei din Vatra Dornei, Vasile Cristea – Suceava,Mihai Ştirbu – Roman etc. Întîlnirea a prilejuit o bună oportunitate pentru schimburi de opinii, pentru cunoaşterea şi aprecierea specificului creaţiei literare al fiecărui participant, s-au făcut propuneri pentru perspectivă privind îmbunătăţirea activităţii literare a flilalei Iaşi.  

Mihai Păstrăguş  

2 Martie 2013, Iaşi  

Referinţă Bibliografică:
Sumar. Adunarea anuală generală a Filialei Iaşi a Ligii Scriitorilor din România / Valentina Becart : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 800, Anul III, 10 martie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Valentina Becart : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valentina Becart
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!