CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Evaluari >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 924 din 12 iulie 2013        Toate Articolele Autorului

SUFLET DE POET I
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

SUFLET DE POET I...autor Economist Ilie ŞOPANDĂ  

 

Domnul Mihai LEONTE s-a născut la data de 19 ianuarie 1941, în satul Petia, comuna Buneşti, judeţul Suceava. A urmat primele 4 clase elementare în satul său natal, clasele 5 şi 6 în comuna Buneşti, iar clasa a 7-a la Zlatna, judeţul Hunedoara. Termină cursurile Şcolii Profesionale de Mineri Zlatna şi se angajează ca muncitor miner în Zlatna, apoi la Baia de Arieş. Paralel cu activitatea profesională urmează cursurile liceului seral în Baia de Arieş şi Moldova Nouă, Şcoala Tehnică de Maiştri Brad. A lucrat în minerit şi a fost promovat maistru principal subteran. Este căsătorit şi are 2 copii, Marius-Dan, mecanic miner subteran şi Amelia-Elena, în prezent cetăţean al S.U.A.  

Domnul Mihai LEONTE, fire deosebit de sensibilă, a desfăşurat şi o serie de activităţi extraprofesionale, în special pe tărâmul poeziei. Astfel, în perioada 1963-1965 a frecventat Cenaclul Literar „Pavel Dan” Turda, unde a debutat cu poezia „Artist în minerit” în ziarul „Turda Nouă”. Din 1976 devine membru al Asociaţiei Filateliştilor din România, iar în perioada 1978-1982 a jucat şah prin corespondenţă la diverse turnee interne, printre care şi Cupa României. După ieşirea la pensie a iniţiat înfiinţarea Asociaţiei Pensionarilor „Clisura Dunării”, apoi a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Moldova Nouă. Cele două organizaţii au fuzionat în ianuarie 1993, având o conducere unică, unde a fost ales şi reales preşedinte. În anul 1994, cu ambele organizaţii, a aderat la Uniunea Generală a Pensionarilor din România, fiind ales în anul 1994 în Consiliul Naţional şi reales în anul 1998 în acest moment organizaţia este afiliată la Federaţia Naţională OMENIA.  

A fost ales Consilier Independent al oraşului Moldova Nouă la alegerile locale din 1992, apoi Consilier Judeţean Independent pentru judeţul Caraş Severin. Este membru al Alianţei pentru Pace din România, filiala Caraş Severin, colaborator al Asociaţiei Pro-Democraţia Club Reşiţa, membru al Asociaţiei Amatorilor de Ştiinţă şi Cultură Bucureşti.  

Începând cu anul 1999 şi-a tipărit creaţiile, astfel:  

- În plachete de poezii: Alb negru 1999, Nostalgii 2000, Reverii adverse 2001, Valenţe medii 2001;  

- Are tipărite volumele cu CIP: Meditaţii admise 2002, Apogeul metaforic 2004, Agate magice 2006, Mirajele albastre 2008, Armonii majore” 2010, Memorii accesibile 2011, Metafore aprinse 2012.  

 

A consemnat; Economist Ilie ŞOPANDĂ  

Redactor Şef Revista OMENIA a Federaţiei Naţionale OMENIA  

Referinţă Bibliografică:
SUFLET DE POET I / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 924, Anul III, 12 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!