AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Patrimoniu >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 963 din 20 august 2013        Toate Articolele Autorului

Sub semnul
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de prof.Antonia Bodea 
  
Lansare de carte 
  
Sub semnul “ Din suflet prin Cuvânt“ 
  
Luni, 19 august, când ziua se îngemăna cu amurgul, pe Terasa din interiorul Palatului Banffii ( Muzeul de Artă din Cluj-Napoca) a avut loc un eveniment cultural deosebit ce s-a dorit, la propunerea scriitorului Al.Florin Ţene, preşedintele Ligi Scriitorilor Români, a se desfăşura şi sub semnul apropiatei sărbători a Zilei Naţionale a Limbii Române, din 31 august, iniţiată de Corneliu Leu la care a participat ca fondator şi Liga Scriitorilor. 
  
În cadrul acestei manifestări literar-artistice, deschisă de jurnalistul Claudiu Pădurean au fost lansate două cărţi de excepţie: “ Geneza“ de Ioan Ciorca, prima carte, dintr-o serie de 21 de volume aparţinând colecţiei “Carte pentru suflet “, apărută sub egida Asociaţiei cultural creştin umanitară “Ars Vivat “, din Ulmeni-Maramureş. Fiind vorba de Cărţile Scripturii în prima adaptare integrală în versuri din literatura română, şi studiul preotului stavropol Radu Botiş “Aspecte pedagogice şi catehetice în lucrarea de mântuire a Domnului Iisus Hristos”. Despre cele două cărţi au vorbit: Claudiu Pădurean, Mihaela Rotaru, Ioan Ciorca, pr.Radu Botiş, prof.Valeria Oros şi George Terziu.  
  
Traian Corneanu (a susţinut o alocaţiune despre folcloristul Emil Gavriş ). Al.Florin Ţene, membru corespondent al Academiei Americană Română, cu această ocazie a înmânat preotului Radu Botiş, membru Ligi Scriitorilor, Filiala Maramureş, medalia”Virtutea Literară “, semn de recunoştiinţă pentru activitatea depusă în promovarea culturii şi a educaţiei moral-creştine în rândul tinerilor. Al.Florin Ţene a încheiat cuvântarea cu poemul “Gloria Limbii Române “, poem apărut în presa literară cu ocazia apropiatei Zilei Naţionale a Limbii Române. 
  
Manifestarea, apreciată de numerosul public prin vii aplauze, a fost onorată cu prezentarea unui CD dedicat memoriei lui Emil Gavriş, conţinând o parte din piesele acestuia, iar cântăreaţa Andreia Botiş, cunoscută din emisiunile TV ale realizatoarei Marioara Murărescu, a susţinut un recital de melodii populare maramureşene. 
  
Prof.Antonia Bodea 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Sub semnul Din suflet prin Cuvânt / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 963, Anul III, 20 august 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!