CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  Sub patronajul Ligi Scriitorilor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sub patronajul Ligi Scriitorilor 
  
Toamna se numnără...cărţile 
  
Aşa cum s-a anunţat în presă, conform programului cenaclurilor literare „ Vasile Sav” din cadrul Centrului de Zi pentru Vârstnici numărul 2, ( coordonator Maria Bobină) şi Cenaclul literar“ Artur Silvestri“ patronat de filiala Cluj a Ligi Scriitorilor Români, în zilele de 26 şi 27 septembrie a avut loc şedinţele acestora la care au participat scriitori şi un numeros public iubitor de literatură, dovadă că aceste cenacluri au devenit adevărate şcoli de cultură. 
  
Şedinţa cenaclului “Vasile Sav “ a fost deschisă de doamna Maria Bobină care a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Ţene, preşedintele Ligi Scriitorilor şi al cenaclului. Acesta a făcut o scurtă informare a activităţilor culturale, organizate în diferite localităţi din ţară, pe timpul verii, a unor membri. În continuare a fost lansate carţile “ Versuri şi visuri“, de V.Puiu Sfârlea, “Fulguraţii “, de Antonia Bodea, “Cu dorul şi dragostea “, de Teofil Răchiţeanu şi “Călcâiul vulnerabil al mării “, de Al.Florin Ţene. Despre acest bogat florilegiu de cărţi a vorbit preşedintele cenaclului şi autorii care au citit din lucrările lor. 
  
În continuare , în cadrul medalionului literar”Prin adevăr învingem o părere “, Aurel Vuşcan a vorbit bine documentat despre rolul familiei regale engleze în politica internaţională. 
  
Şedinţa s-a încheiat cu un recital poetic susţinut de Maria Racoleţea, Titina Nica Ţene, V.Puiu Sfârlea, Gh.Şoptirean şi Al.Florin Ţene, după care au urmat discuţii pe marginea cărţilor şi al expozeului susţinut de Aurel Vuşcan. 
  
A doua zi, pe 27 septembrie, în Sala Armelor a Cercului Militar Cluj s-a desfăşurat şedinţa Cenaclului “ Artur Silvestri“ din cadrul filialei Cluj a Ligi Scriitorilor, avându-I ca invitaţi scriitorii maramureşeni: Mihai Ganea, preşedintele filialei Baia Mare, Virginia Paraschiv şi Aurelia Oancă. Condusă de Antonia Bodea şedinţa s-a deschis cu o cuvântare ţinută de Al.Florin Ţene, preşedintele naţional al Ligi Scriitorilor care a informat pe cei prezenţi despre activităţile Ligii Scriitorilor pe perioada unei veri fierbinţi, prezentând noile reviste apărute ale filialelor din ţară, cum ar fi: ”Moldova literară “, a filialei Iaşi,”Memoria Slovelor “, a filialei Vâlcea “şi “Dobrogea Culturală”, a filialei Dobrogea.După aceasta au fost proiectate videoclipurile “Mama “, “Cheia Bătrânei “, pe versuri de Titina Nica Ţene“, Aşteptare“ după un poem de Al.Florin Ţene şi “A doua zi după ... “ pe o poezie de Mihai Ganea, videoclipurile având un fond muzical adecvat, au fost bine primite de numerosul public prin îndelungi aplauze. 
  
În continuare au fost lansate un set întreg de cărţi pentru copii semnate de Aurelia Oancă, printre care “ Menelau-Miorlau şi Lilica-Miaunica“,”Liulica-Buburuzica şi Dodi-Licurici “, “Frumoasa Sânziana “,”Poveşti de iarnă “ şi “ Tărâmul zânelor“, volumul de versuri ”Ispita cuvântului “, de Puiu Răducanu, “ În numele tatălui“ de Iustinian GR.Zegreanu şi “ Semnificaţii simbolice în basm “ de Gianina Zegreanu. Aceste cărţi au fost prezentate de Mihai Ganea, criticul literar Virginia Paraschiv .Al.Florin Ţene , a vorbit despre cărţile domnului Gheorghe P.Lăzanu, membru al cenaclului “ Vasile Sav “şi mai ales despre ultima apariţie editorială “Filosofia sufletului omului dăruit de Bunul Dumnezeu “, care de curând a împlinit venerabila vârstă de nouăzeci de ani, urându-i în continuare o viaţă liniştită şi spornică în scris. 
  
Poeta Emilia Tudose a susţinut un mini-recital de poezie, după care au urmat numeroase discuţii pe marginea cărţilor prezentate. 
  
Prof. Antonia Bodea 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Sub patronajul Ligi Scriitorilor / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 636, Anul II, 27 septembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!