CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 344 din 10 decembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Sub egida Ligii Scriitorilor-Lansare de carte
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sub egida Ligii Scriitorilor Români 
  
Lansare de carte 
  
A intrat în tradiţia Ligii Scriitorilor Români să organizeze lansări de cărţi ale membrilor săi în diferita oraşe şi municipii din ţară. După astfel de manifestări organjizate la Gherla, Dej, Bistriţa, Rm. Vâlcea, Călimăneşti, Geoagiu-Băi, Timişoara, Focşani, Piteşti, Domneşti, Drăgăşani, Cluj-Napoca, etc., în data de vineri, 9 decembrie a.c. a avut loc la Bucureşti , în sala de conferinţe a celei mai sofisticate clădiri din ţară Crystal Tower, de pe bulevardul Iancu de Hunedaora, lansarea volumelor 45, 46, 47 şi 48 ale Dicţionarului Enciclopedic”Personalităţi Române şi faptele lor, 1950-2010 “, de Constantin Toni Dârţu, Dicţionarul Ligii Scriitorilor Români, volumul 1, volumul de poezii “Întoarcerea Statuilor “ de Al.Florin Ţene, a revistelor “Agora Literară “, nr.13, şi “Cetatea lui Bucur “ nr.3, editate de Filiala Cluj şi respectiv Filiala Bucureşti a Ligii Scriitorilor. 
  
În prezenţa a câtorva sute de persoane, dintre care: academicieni, profesori universitari, scriitori, pictori, regizori, iubitori de cultură, manifestarea a fost deschisă de domnul Michel M.Stanciu, preşedintele Search, Corporation LTD România, propietara acestei clădiri cu heliport, fiind prima clădire din România dotată cu perete cortină dublă, este prima clădire verde din ţară, certificată Bream la nivel excelent, care a invitat să ia loc în prezidiu pe Constantin Toni Dârţu, preşedintele Filialei Iaşi a Ligii Scriitorilor, pe scriitorul Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor Români şi pe academician dr.ing. Dan Ion Predoiu.  
  
Constantin Toni Dârţi a vorbit despre personalităţile incluse în cele patru volume ale enciclopediei, printre care: Bartolomeu Anania, C. Brâncuş, Adrian Păunescu, George baron Lovendal, Teodora Lucaciu, Al.Florin Ţene, membru al Academiei Americană Română, academician Leon Dănăilă, acad. Puşcă M. Ion, Ioan Vasiu, Ion Vulcănescu, Nicu Steinhardt, acad. Ştefan Odobleja, Benone Sinulescu, Crişan Mircioiu, Sorin Spiridon Gâtu, şi mulţi alţii. 
  
În continare a vorbit Al.Florin Ţene care, printre altele, a subliniat importanţa enciclopediei, spunând că în condiţiile intrării în Europa şi al fenomenului de globalizare, aceasta devine „lada de zestre “ ale spiritualităţii româneşti, deoarece a cuprins, până în present, 25 de membrii ai Academiei Române, 45 de membrii ai altor academii din străinătate, 326 profesori universitari, 223 doctori în ştiinţe medicale şi în alte ştiinţe, 338 de poeţi, eseişti, scriitori, încheindu-şi cuvântarea despre această enciclopedie cu un citat din Emil Cioran: “Când valorile pentru care luptă un neam se cristalizează într-o adevărată lume istorică, atunci acel neam s-a integrat în devenirea culturală “. 
  
După aceea a prezentat şi vorbit despre “Dicţionarul Ligii Scriitorilor Români “, vol.1, în care sunt cuprinşi 200 de scriitori, subliniind că în prezent se lucrează la volumul 2. În continuare preşedintele Ligii Scriitorilor a vorbit despre volumul său “Întoarcerea statuilor-70 poeme “, recitând în încheiere o poezie din această carte. 
  
Despre cărţile prezentate au vorbit: acad. Dan Ioan Predoiu, Alexandru Dobre, fost ministru al transporturilor, academician Puşcă M. Ion, prof. Ioana Ungureanu, vicepreşedinte a Ligii Românilor de Pretutindeni “Columna “ din Italia, scriitorul Florin Grigoriu, academician Leon Dănăilă, scriitoarea Elisabeta Iosif, preşedinta filialei Bucureşti a Ligii Scriitorilor, şi actriţa Doina Ghiţescu. 
  
Această manifestare culturală s-a încheiat cu vii aplauze a celor câteva sute de personalităţi aflate în sală, semn de preţuire pentru autorii acestor cărţi. 
  
Al.Florin ŢENE 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Sub egida Ligii Scriitorilor-Lansare de carte / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 344, Anul I, 10 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!