CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 770 din 08 februarie 2013        Toate Articolele Autorului

Sub egida Ligii Scriitorilor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Daniel Luca 
  
CONEXIUNI BISTRIŢA – TIMIŞOARA 
  
Într-o seară răcoroasă de sâmbătă (26.01.2013), atât afară, cât şi în sala festivă a Hotelului „Aurora” din Timişoara, un desant destul de important de bistriţeni, scriitori şi muzicieni, a reuşit să încălzească atmosfera şi să aducă un alt suflu unor întâlniri culturale cu care ne-am obişnuit până acum pe malurile Begăi. 
  
„Vinovatul” de serviciu este Menuţ Maximinian (un bistriţean cu rădăcini timişorene), care şi-a lansat volumul de versuri Noduri în haos, Editura Eurobit, Timişoara, 2012, despre care au făcut vorbire Doina Drăgan şi Mariana Strungă. 
  
Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Scriitorii bistriţeni Elena M. Cîmpan, Dorel Cosma, Victor Ştir, Victoria Fătu Nalaţ, membri ai Societăţii „Conexiuni”, au citit din creaţiile lor ori din traducerile făcute de ei, întrerupţi din când în când de Florin Vlad la vioară şi Alexe Savu la orgă electronică pentru mici incursiuni pe tărâmul muzicii. 
  
Aceştia au primit apoi o replică pe măsură din partea gazdelor, Vasile Bradu, Vasile Ioan Indricău, Caius Rogobete şi subsemnatul citind din creaţia proprie, iar Florica bruţiu şi Livia Ilcău au susţinut un mic recital, care s-a terminat cu o invitaţie la tangou. 
  
Consulul Republicii Moldova, Silviu Sofronie, a fost invitat la eveniment şi a punctat un aspect deosebit: acest eveniment a avut loc într-o lună în care s-au sărbătorit Mihai Eminescu (163 de ani de la naştere), Ziua Culturii Naţionale (15.01.2013) şi Mica Unire (24.01.2013), căpătând astfel o conotaţie aparte.  
  
Totul pe fundalul expoziţiei de imagini cu Bistriţa de ieri şi de azi, autor Marin Ecsed. 
  
A fost o seară a prieteniei, a legăturii spirituale între scriitori, o punte de literatură şi muzică între două oraşe frumoase, cu vechi tradiţii culturale şi a încrederii într-o (re)întâlnire viitoare. 
  
Daniel Luca 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Sub egida Ligii Scriitorilor / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 770, Anul III, 08 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!