AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 1120 din 24 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

Sub egida Ligi Scriitorilor Români
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Aeticol de Antonia Bodea 
  
Sub egida Ligi Scriitorilor Români 
  
O aparitie editorială monumentală La data de 23 Ianuarie,a avut loc lansarea volumului Biblia (adaptată in versuri),autor Ioan Ciorca., aparută sub egida Asociatiei Cultural Crestin-Umanitare"Ars Vivat",Ed.Armonii Culturale,Editie Princeps 2013, legată in piele naturală si scrisă cu foiţă de aur. Cartea cuprinde versificarea textelor din Vechiul Testament. La aparitia acestui volum a colaborat sbstantial preotul Radu Botis din parohia Ulmeni,presedintele asociatiei mai sus mentionate, Ars Vivat si membru al Ligii Scriitorilor Romani,filiala Maramures. Prefatata de prof.dr. Ioan Chirila,cartea se constituie intr-un veritabil act de evanghelizare printr-o menire cu adevarat apostolica a autorului "intr-un veac ratacit". Sub coordonarea d-lui Cludiu Pădurean, corespondent la Radio Romania Actualitati, lansarea acestei carti,monument de cultura, a avut loc in spatiul localului "Los Toreros" din Cluj-Napoca, in prezenta unui public numeros si avizat. Dupa cuvantul de deschidere adresat de dl. Claudiu Padurean, Marc, nepotul autorului in varsta de 7 ani, a recitat primul verset din Facerea. Scriitorul Al.Florin Tene,presedintele LSR, a subliniat rolul Bibliei in cultura omenirii si a apreciat efortul autorului volumulu de fata,care a elaborat pe parcursul a 15 ani de truda acest act colosal. Prin gestul sau dl. Ioan Ciorca apartine Romanei Profunde,care cu modestie,in tăcere,creeaza pentru vesnicie,pentru tezaurul culturii romane,"ca o lada de zestre" a romanilor in contextul globalizarii. In continuare dl.Al.Florin Tene da citire a doua poeme, creatie proprie, cu mesaj religios "Contemporan cu Dumnezeu" si "A inviat Isus" prin care subliniaza permanenta credintei. Preotul Radu Botis isi marturisest bucuria de a fi ales de Dumnezeu sa participe la desavarsirea acestui profund act de cultura. El aduce multumiri editorului George Stroia, membru al academiei americane pentru sprijin si altor participanti carora le cere in continuare aportul. Domnia sa anunta intentia de-a edita si al doilea volum,continand Noul Testament, pregatind opera pentru Cartea Recordurilor. 
  
Doamna Mihaela Rotaru subliniază calitatea de unicat al acestui act de cultura si evidentiază implicarea pr. Radu Botis in multe alte asemenea actiuni, ca un adevarat mentor pentru o zona ce a depasit granitele maramuresene. Remarcă valoarea artistica a cartii aflata la limita dintre etnic, etic si estetic, primită elogios atat in mediul ecleziastic cat si in cel literar. 
  
Ioan Ciorca, autorul volumului isi motiveaza demersul prin dorinta de a aduce textul Bibliei din utopie in actualitate pentru a fi accesibil tuturor. Mesajul filozofic se refră la cele 10 porunci privind iubirea lui Dumnezeu si iubirea aproapelui. Este constient ca a efectuat o lucrare valoroasa pe care vrea sa o daruiasca poporului acestuia atata timp "cat mai suntem un popor". Ca exemplificare dă citire unui pasaj din Facerea. Multumeste apoi Asociatiei Cluj The Day care impreună cu Liga Scriitorilor Romani sprijină tiparirea si punerea in circulatie a acestei carti. In continuare scriitoarea Titina Nica Tene da citire poemelor religioase, in creatie proprie "Cărarea" si "Ce m-aş face,Doamne,fara tine!"  
  
Parintele Radu Botis a incheiat cu lectura unor versuri din poemul propriu, "Lumina cartii sfinte"! care postfaţează monumentala lucrare. Antonia Bodea  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Sub egida Ligi Scriitorilor Români / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1120, Anul IV, 24 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!