CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  Studiile picturale ale Maiei Martin
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Îi atribuiam scăunelului decorat de către artista Maia Martin, statutul de fast interior , el fiind prin desăvârşirea sa un obiect casnic.De la acesta voi trece la altele : vase şi oale româneşti smălţuite sau numai patinate, parcă atunci ieşite din mâinile marelui artist-ceramist Colibaba (celebrul ceramist rădăuţean din Marginea – Suceava ), fier de călcat de epocă , rindea , damigeană , pahar şi altele . Acestora , Maia Martin le-a adăugat un măr , o floare sau un alt obiect la alegere . Aşezate pe un suport înveşmântat cu ţesătură sau draperie din catifea, au creat întocmai conţinutul unui studiu pictural, „ Natură statică „ . 
  
Multe din acestea , lucrate cu discreţie în cărbune sau creion , grafit sau pastel, au căpătat o anume eleganţă prin toata structura lor compoziţională. Siluetele lor statutare, frumos şi uşor executate, fiind parcă nişte eboşuri de pe pereţii Altamirei, au nobleţea lor proprie de originalitate dacă ne gândim că totuşi aceste studii îţi reuşesc cu greutate : datorită procedeului tehnic, suportului material,cât şi cu ceea ce execuţi desenul  
  
Lucrările anilor 2000 - 2001, privite sub raport cultural şi artistic, fac parte din perioada etapei post - studiu .  
  
Unui privitor, mai puţin avizat cu toate detaliile în executarea desenelor şi apoi trecerea la culoare, s-ar putea să nu-i placă . 
  
Natură statică; deşi este o temă compoziţională complexă , imprimă rin felul tehnicii aplicate aici, multă valoare fiindcă plasticiana Maia Martin, şi-a imprimat din spiritul său pe întreaga suprafaţă de hârtie, creând lucrări cu valoare de sine stătătoare .  
  
Eu , le apreciez fiindcă se impun ca şi autoarea lor pe studiu, siguranţă, însoţită de prestanţă . 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Studiile picturale ale Maiei Martin / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 262, Anul I, 19 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!