AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Rasfrangere >  


Autor: Daniel Dăian         Publicat în: Ediţia nr. 251 din 08 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

stropi de viaţă din ochii tăi

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Cum ar arăta umanitatea din mine la marginea ultimului strop de viaţă?  

 

Poate lungul marş al oaselor, a zdrelit răbdarea din tâmplele fiecărui pas aruncat în inima timpului şi a ordonat trăitului să-şi mutileze tânguirea. Oricum ar fi, viaţa nu este decât o lungime de măsura în fruntea unui orizont strâmtorat în datoria lui faţă de greutatea cerului.  

Pentru că adevărurile, îmi devin toate constante în drumul meu, la marginea prăpastiei.  

Orice latitudine poate deveni un punct de cotitură, sau doar un zid crescut din mijlocul cărnii , pentru a-mi ţine dreaptă coloana care a mai rămas, după o jumătate de veac de singurătate.  

Am ars fiecare culoare în timiditatea pământului. Doar aşa am încetat să mai înţeleg albastrul. L-am vândut pe câţiva lei la un magazin de foste culori, doar să nu îl mai simt cum îmi arde privirea.  

Am rămas cu îmbrăţişarea umbrelor tremurate în creştetele pereţilor, foste amintiri, lăsate de alţii de dinaintea mea. Nişte răscruci întemniţate în caldarâmuri, care au uitat consistenţa paşilor.  

Drumuri, având pântecele sfâşiate de amprenta anilor prabuşiţi fără încetare. O ploaie de călcâie, care au încetat să îşi mai curgă înţelegerea celorlalte tălpi petrecute cu mult înaintea celui din urmă răsărit.  

 

Sunt doar o magie a unui univers glăsuit pas cu pas în ochii tăi.  

Referinţă Bibliografică:
stropi de viaţă din ochii tăi / Daniel Dăian : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 251, Anul I, 08 septembrie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Daniel Dăian : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniel Dăian
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!