CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  


Autor: Eugen Oniscu         Publicat în: Ediţia nr. 824 din 03 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

STRĂBĂTÂND VALURILE VIEŢII
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În ultimul timp am fost mai tare ca de obicei lovit de valurile furioase ale vieţii. Uneori am căzut în descurajare crezând că cazul meu este foarte nefericit, însă atunci când am stat de vorbă cu oameni apăsaţi de poveri şi probleme am înţeles că suferinţele mele erau mici în comparaţie cu ale altora. Toate aceste discuţii cu oamenii împovăraţi de greutăţi mi-au adus aminte de o întâmplare din viaţa mea petrecută cu ani în urmă, pe care aş dori să o redau în continuare.  
 
Locuiam pe atunci într-un oraş din România situat lângă o pădure. Nu aveam nimic de lucru pe atunci iar soţia îmi era bolnavă în casă. Am ieşit afară să fac o plimbare prin pădure. Era rece, o dimineaţă din acea perioadă a anului când iarna e terminată începe primăvara şi apar ghioceii şi alte flori specifice primăverii. Eram plin de întristare, am străbătut o câmpie cu mici pâlcuri de zăpadă. Priveam cerul şi distingeam soarele ascuns în nori. Am pătruns adânc în pădure şi m-am oprit, mă simţeam zdrobit sufleteşte. Acel tablou natural format din cerul cenuşiu, copaci fără frunze, pământul cu puţină zăpadă mă zdrobea şi mai tare. Eram prins ca într-o menghină. Stresul acest duşman al omului modern mă biciuia. Dar atunci şi acolo am înţeles cum poate fi învins stresul această urâtă stare a minţii şi a sufletului ce vine peste om ca o plagă ce cuprinde întreaga fiinţă.  
 
Am îngenuncheat şi am făcut următoarea rugăciune, o redau ca ideie nu cuvânt cu cuvânt pentru că nu am înregistrato. Dar vreau să afirm că nu a fost ceva magic în cuvintele mele, ci în atitudinea suferindului care simţind că nu mai are unde să-şi plece capul doreşte să-l aşeze în mâinile Lui Hristos, pe pieptul Său. Exact cum a pictat cineva un biet suferind cu capul pe pieptul Lui Hristos. Iar aici în această atingere a divinului cu umanul, aici e minunea, este marea eliberare de poverile vietii. Trebuie să ne deschidem inimile în faţa puterii vindecătoare a harului, să ne încredem ca nişte copilaşi în Dumnezeu. Eu aşa fac oridecâteori sunt înconjurat de nori şi greutăţi, atunci când simt că poverile vietii mă strivesc alerg la Dumnezeu şi aici se întâmplă minunea eliberării pentrucă mă comport ca un copilaş ce-i spune tatălui său ceea ce îl doare. Aşa trebuie să procedăm când ne apropiem de Dumnezeu prin intermediul rugăciunii. Iar apoi se întâmplă minunea izbăvirii şi te ridici de la rugăciune uşurat, eliberat cu simţământul păcii cereşti în suflet. Iar viaţa îţi apare într-o altă culoare, devii unul cei ajută pe alţii îndreptându-i spre izvorul vindecării şi al restaurării.  
 
Prin rugăciune venim în atingere cu Divinitatea, cu puterea cea mai înaltă din univers. Eu un biet păcătos, un fir de praf în atingere cu Cel Etern. Apoi înviorat pornesc la drum în viaţă plin de puterea Sa ce prin mine se revarsă peste cei năpăstuiţi. Deci aşa plin de stres, încurcat în nişte situaţii aparent fără ieşire din punct de vedere omenesc cum intrasem în pădure, prin intermediul rugăciunii mă simţeam liniştit, eliberat deasupra problemelor ce până atunci mă zdrobiseră. Dincolo de norii ce m-ai înainte mă zdrobiseră acei nori negrii ameninţători, am văzut prin credinţă sau mai corect am înţeles că Hristos stă la dreapta Tatălui mijlocind pentru mine şi bineînţeles pentru fiecare om în parte. Iar atunci când El îmi trimite raze preţioase de lumină aducătoare de pace şi izbăvire norii cei negrii ce mă împresoară nu-L pot opri pe El să lumineze asupra mea, razele de lumină străpung norii invingând întunericul.  
 
Îmi amintesc că mă simţeam atât de fericit după terminarea rugăciunii, i-am lăsat timp aşteptând în tăcere Duhului Sfânt să lucreze cu mine. Apoi plin de voioşie am pornit din pădure, culegând în drum câţiva toporaşi ca să-i duc soţiei mele care mă aştepta acasă. Doresc să subliniez un lucru foarte important şi anume faptul că Dumnezeu răspunde rugăciunii făcute în ascuns şi trimite izbăvire, niciodată El nu rămâne în afara vieţii celui ce se roagă sincer. Cred că lecţia cea mai importantă pentru toţi acei oameni ce îl caută pe Dumnezeu este să înceapă să se împrietenească cu Hristos prin rugăciune, studiul Bibliei, meditaţie sfântă şi poverile vieţii vor deveni mai uşoare pentru că nu le mai purtăm singuri. ,,Ascultaţi-Mă, casa lui Iacov, şi toată rămăşiţa casei lui Israel, voi pe care v-am luat în spinare de la obârşia voastră, pe care v-am purtat pe umăr de la naşterea voastră: până la bătrâneţea voastră Eu voi fi Acelaş, până la cărunteţele voastre vă voi sprijini. V-am purtat, şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijinesc şi să vă mântuiesc.” Isaia 46:3-4  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
STRĂBĂTÂND VALURILE VIEŢII / Eugen Oniscu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 824, Anul III, 03 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Eugen Oniscu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugen Oniscu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!