CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Ştefan Popa         Publicat în: Ediţia nr. 1230 din 14 mai 2014        Toate Articolele Autorului

Extratereştrii sunt “catolici”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Noul Arhitect al Universalismului catolic Jorge Mario Bergoglio, devenit Papa Francisc în data de 13 martie 2013, are pe lângă fotbal, un nou hoby, acela al unei posibile legături cu extratereştrii. Sanctitatea sa a mărturisit că îi vede pe extratereştrii ca pe nişte omuleţi verzi, cu urechi mari şi susţine că dacă nu sunt catolici e dispus să îi boteze în biserica lui.  

Ar trebui să menţionăm faptul că Biserica Catolică, prin liderii ei, nu este la prima rătăcire în spaţiul extratereştrilor. În ultimii ani, Biserica Romano-Catolică a aruncat în câmpul credinţei creştine câteva idei din izvorul “înţelepciunii” Vaticanului. Unele din acestea au fost atât de mărinimoase, încât au stârnit invidie, altele, destul de bizare, la care nu puteai, decât să zâmbeşti ironic.  

În primul rând, în 20 iulie 2007, Vaticanul a dat publicităţii un document prin care pretindea, nici mai mult, nici mai puţin decât că “unica Biserică a lui Cristos este cea catolică”, iar bisericile protestante şi neoprotestante sunt doar “simple biserici particulare”.  

În al doilea rând, în 13 mai 2008, făcând referire la noile informaţii despre aşa-zişii extratereştri, iezuitul argentinian Jose Gabriel Funes, astronomul şi consilierul Papei Benedict al XVI-lea spune, printre altele, că ar fi vorba despre “fraţii noştri extratereştri”.  

Or, în reprezentarea lumii creştine, extratereştrii fanteziei moderne nu-şi află locul, nici raţiunea de a fi. Din punct de vedere creştin, singurele entităţi nepământene experiate mistic şi documentate revelaţional sunt Dumnezeu, creaţia nevăzută şi sufletele morţilor. Atât şi nimic mai mult.  

Apoi, Papa Benedict al XVI-lea ne îndemna la meditaţie profundă asupra faptului că teoriile ştiinţifice asupra lumii şi Universului aparţin, de fapt, lui Dumnezeu, şi nu oamenilor de ştiinţă: “Universul nu este rezultatul unei întâmplări, aşa cum unii ar dori să ne facă să credem”. Totodată, a ţinut să precizeze faptul că, totuşi, ştiinţa este limitată în faţa dumnezeirii. De fapt, Vaticanul, prin omul de ştiinţă Joseph Ratzinger, recunoştea nonuniversalitatea concepţiilor ştiinţifice şi adevărul universal al dumnezeirii, dar revine asupra faptului că se impune necesitatea corelării dintre raţiune şi credinţă, care sunt chemate la o purificare reciprocă şi la o reasanare mutuală.  

Zilele trecute, Francisc I, primul papă iezuit din istoria Bisericii Catolice, încerca să ne convingă de faptul că extratereştrii există, că ei sunt “fraţii noştri mai mari” şi că aceştia sunt catolici, iar dacă nu sunt se vor boteza în credinţa catolică. Dacă ar fi un om politic în campanie electorală, poate că am fi închis ochii, la o asemenea enormitate, dar Papă în funcţiune să spui aşa ceva, întrece orice măsură. Asta sună ca "dracu", sună a erezie sanctitate, sună a masonerie, sună a mamona...  

Or, ultimele cuvinte din prima predică la Vatican a Suveranului Pontif au fost acestea: “Aş vrea ca noi toţi, după aceste zile de graţie, să avem curajul de a călători împreună cu Dumnezeu, purtând Crucea lui Dumnezeu, şi să zidim Biserica pe sângele lui Hristos vărsat pe Cruce, şi să mărturisim slava unică a lui Hristos! Numai aşa Biserica poate avansa!”  

Aşadar, pe când Vaticanul va trece de ignoranţa detaliilor privind călătoria cu extratereştrii şi se va dedica menirii adevărate, aceea de cunoaştere a gândurilor lui Dumnezeu...  

Ştefan Popa  

Referinţă Bibliografică:
Extratereştrii sunt “catolici” / Ştefan Popa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1230, Anul IV, 14 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ştefan Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Popa
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!