AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Radu Liviu Dan         Publicat în: Ediţia nr. 1039 din 04 noiembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Statuia
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

I se părea că e neînţeles! Uneori era certat aprig de părinţi pentru nerealizările lui. Viaţa lui era din ce în ce mai searbădă. Trecuse de-a doua tinereţe, iar iubirile pe care le avusese l-au convins că cele mai frumoase iubiri tot în vise rămân. Într-o după -amiază după ce s-a plimbat prin grădina casei s-a rezemat de statuia albă de marmură şi a adormit. Când s-a trezit a privit mirat statuia albă cu chip de femeie. A mângâiat-o încercând să descopere fiinţa din vis. Dar ea a rămas încremenită. Visul de la statuie nu-i dădea pace si de aceea venea cât mai des la picioarele ei unde se pierdea în visare mai multe ore. De fiecare dată la plecare o mângâia şi îi săruta mâinile de piatră. Într-o seară în grădina casei s-a organizat un bal. Femeile şi bărbaţii dansau în ritm de vals. Dar, el era mai mult cu ochii la statuie. Fără să bage cineva de seamă se metamorfozează în frumoasa femeie coborând cu trena albă scările de marmură, întinzând braţele spre el. Frumuseţea ei parcă îl hipnotizează. Uimit se prinde de braţul ei care se înfăşoară după gâtul lui iar braţul lui îi cuprinde mijlocul. Statuia devenise femeia din visele lui. Valsând printre invitaţi se pierdu cu totul în braţele ei. Invitaţii la rândul lor erau uimiţi de apariţia neaşteptată a frumoasei femei. Într-un târziu s-a trezit dansând singur cu Ea. Nu ştia dacă se îmbătase la balul din grădină sau visase toată seara. Ridicându- se din iarbă privirea i s-a îndreptat către statuie. Ea era acolo de cum o ştia dintotdeauna.  

 

http://www.youtube.com/watch?v=l_Ct01jdIX8  

http://www.youtube.com/watch?v=iU58RGqJJAk  

Referinţă Bibliografică:
Statuia / Radu Liviu Dan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1039, Anul III, 04 noiembrie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Radu Liviu Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Liviu Dan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!