CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Meditatie >  


Autor: Marin Bunget         Publicat în: Ediţia nr. 241 din 29 august 2011        Toate Articolele Autorului

Statuia...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Uneori înduioşător de blândă, alteori înfricoşător de dură. Uneori se putea ascunde în spatele unui singur i, fără să fie văzută, alteori se chinuia în spatele unui w, fără să reuşească. Niciodată învinsă, tot timpul cuceritoare, se plimba nestingherită prin lumea cuvintelor. Purta haina celui bine citit şi educat. Acolo am văzut-o pentru prima oară. Avea sclipirea şi descătuşarea omului vesel. dar şi umbra omului trist, de multe ori simultan. Luptătoare convinsă, cădea uneori în tristeţea învinsului. Este uimitor să vezi cum pot fi stăpânite atâtea stări de unul singur. O urmăream tot timpul cu frica celui ce riscă să piardă ceva. I-am scris cuvinte înălţătoare, am admirat-o cu toată admiraţia mea, încercând să copiez felul ei de a fi. Uşor, uşor, am construit în jurul ei o statuie, la început din piatră, dar admiraţia pentru ea creştea cu fiecare zi. Am început să şlefuiesc piatra până s-a transformat în marmoră. Şi tot nu a fost îndeajuns. Am şlefuit în continuare, şi marmora a devenit cleştar. Abia când strălucirea ei a fost maximă, mi-am dat seama ce greşeală am făcut. În interiorul statuii, ucisesem un OM. Un OM, care avea în el o mică parte din tot ce se cheamă univers. Un OM care purta în el dragoste şi iubire. Un OM care nu avea nevoie de o statuie, ci de un gând frumos, o floare sau un vers. Îmi cer iertare OMULE.  

--> GANDURI...  

Referinţă Bibliografică:
Statuia... / Marin Bunget : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 241, Anul I, 29 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marin Bunget : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Bunget
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!