CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Cezarina Adamescu         Publicat în: Ediţia nr. 474 din 18 aprilie 2012        Toate Articolele Autorului

STĂRI DE SPIRIT. CEZARINA ADAMESCU - PASTILE PENTRU SINGURĂTATE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
STĂRI DE SPIRIT 
  
PASTILE PENTRU SINGURĂTATE 
  
De când mă ştiu am umblat peste tot cu o pungă cu medicamente după mine. Oriunde mă duceam, o purtam ca pe o cocoaşă, ca pe un coş de răchită în care am bunătăţi îndelung pregătite. Nu neapărat din trebuinţă sau urgenţă, ci ca să fie acolo. În caz de.  
  
Dacă nu le aveam la mine, intram imediat în panică. Un fel de ipohondrie se instalase fără să bag seamă. Mă obişnuisem aşa şi gata. 
  
Sigur că nu-mi erau de trebuinţă decât arareori şi mai cu seamă, când trebuia să-i ajut pe alţii, întâmplător, cu un antinevralgic, algocalmin, aspirină, calciu, nitroglicerină, extraveral, distonocalm ş.a. 
  
Eram o adevărată farmacie ambulantă. Un punct farmaceutic foarte prompt şi eficace, mai ales că purtam şi o sticluţă cu apă în poşetă. Să fie, acolo. 
  
Poşetele mele erau astfel burduşite şi toată lumea mă întreba, ce car acolo, atât de greu şi dacă-mi sunt necesare toate acestea. 
  
Un singur lucru uitam: nu bulinele, nu caşetele, nu capsulele ori picăturile erau atât de necesare, ci cu totul altceva, care nu se prea găseşte pe toate drumurile. Îmi trebuia un dram de încredere. Un dram de afecţiune. Un dram de tandreţe. 
  
Am colindat toate farmaciile, toate drogheriile şi n-am găsit nicăieri pastile pentru singurătate. Vitamine pentru suflet. Antibiotic pentru lacrimi. Picături pentru tristeţe. Aş fi dat oricât. Aş fi renunţat la punguţa mea cu medicamente aleopate şi homeopate dacă aş fi găsit undeva, într-un colţişor de lume, un astfel de medicament. Sau un panaceu care să-mi ia toate aceste inconveniente care-mi provocau, invariabil, un mal-de-vivre, un fel de rău de viaţă. Măcar un hap care să-mi amelioreze durerea din suflet. Tristeţea care nu se împarte cu nimeni. Pentru disperarea nediagnosticată de nici un medic, măcar o pastilă, pe care mi-o administrez în doze diurne şi nocturne, din timp în timp, ca să-mi alimentez nevoia de supravieţuire. 
  
Orice om doreşte să supravieţuiască unei nenorociri, unui cataclism, unei suferinţe legate de pierderea celor dragi. Dar, să supravieţuieşti fără nici o motivaţie şi să lupţi pentru această supravieţuire, e mai rău decât ţi-ai programa sinuciderea. 
  
Dar, pentru Dumnezeu, poate într-o zi voi găsi, măcar o bulinuţă pentru singurătate şi starea aceasta de angoasă care-mi umple urechile, capul, întreaga fiinţă cu o cenuşă nedorită, se va risipi şi din nou mă voi însenina, ca-n dimineaţa aceea în care s-au despărţit apele de uscat şi a răsărit soarele, iar noaptea au strălucit pe boltă, luna şi stelele. 
  
Măcar atât. În rest, glas sugrumat până la amuţire. 
  
18 aprilie 2012 
  
CEZARINA ADAMESCU 
  
Referinţă Bibliografică:
STĂRI DE SPIRIT. CEZARINA ADAMESCU - PASTILE PENTRU SINGURĂTATE / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 474, Anul II, 18 aprilie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!