CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Povestiri >  


Autor: Stan Virgil         Publicat în: Ediţia nr. 1214 din 28 aprilie 2014        Toate Articolele Autorului

Făt frumos din oglindă (Din lumea copilăriei)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Făt frumos din oglindă  

 

Andrei părăsi clădirea restaurantului unde lucra ca ospătar şi se îndreptă spre staţia de autobuz. Trebuia să ajungă cât mai repede acasă. Avea întâlnire cu prietena sa pentru a merge la mall să facă un pic de shopping. Luase salariul şi dorea să-i facă un mic cadou cu ocazia zilei de naştere a prietenei sale, Georgiana.  

Ajuns acasă, intră direct în încăperea băii şi dădu drumul la apa caldă să curgă cu presiune. Luă de pe marginea căzii sticlele sale miraculoase cu spumante de baie frumos mirositoare. Trecu pe lângă frigider şi îşi desfăcu o doză de băutură energizantă. Simţea nevoia să se relaxeze după obositoarea zi petrecută printre consumatorii restaurantului. Avusese un grup de turişti care erau în trecere prin oraş, foarte numeroşi, dar mai ales gălăgioşi.  

În sfârşit se dezbrăcă şi se scufundă în apa caldă şi plăcut mirositoare din cadă. Se lăsă îmbrăţişat de aceasta ca şi când ar fi fost în braţele Georgianei. Aproape că dormita sub balsamul îmbietor al băii înmiresmate cu tot felul de esenţe naturale. Prefera preparatele naturale în pofida celor chimice, de laborator.  

Ajuns în faţa oglinzii acoperit de moliciunea prosopului său din bumbac sută la sută, parcă nu era el cel ce se reflecta în imaginea obiectului din faţa sa. Simţea că era altcineva venit din alte timpuri, cineva dintr-o poveste atemporală, un Făt Frumos, aşa arăta de bine, cu părul căzut în plete ondulate pe umerii săi voinici. Oare să fie oglinda fermecată? se întrebă el deodată. Să fiu Făt Frumos cel din oglindă, sau ospătarul Andrei de la restaurantul din central oraşului? Să am întâlnire cu Ileana Cosânzeana şi nu cu Georgiana, studenta pictoriţă? Pentru câteva clipe începu să viseze. Dădu frâu liber gândurilor sale de întoarcere la poveştile copilăriei şi la feţii frumoşi ce alergau prin poienile pline cu flori şi fluturi, gândindu-se la Ilene Cosânzene. Mai avea două ceasuri bune până la întâlnirea cu Ileana sa, aşa că putea să tragă un pui de somn. Acum se simţea mai relaxat, dar ştia că iubita îl va plimba prin tot supermarketul până îl vor durea tălpile de atâta alergătură, aşa că prefera să poată dormi şi să viseze în continuare că el este acel Făt Frumos din Oglindă, nicidecum Andrei ospătarul de la restaurantul din centrul oraşului său de baştină.  

Începu să viseze cum într-o zi, pe aleele din parcul oraşului apăru un tânăr îmbrăcat cam ciudat. Avea în picioare în loc de tenişi sau pantofi cum purta el de obicei, nişte încălţări special făcute dintr-o mătase fină la culoarea cerului, cu vârfurile întoarse precum prora corăbiilor. Şi hainele îi erau confecţionate tot din mătase şi brocart, un material strălucitor şi multicolor, adus din Indiile vestice. Pe umeri purta o hermină, un fel de manta din blană albă de iepure, sau de vulpe polară, nici el nu-şi dădea seama din ce este, ce-i ajungea până la şolduri.  

Era urmat de un alai de prinţi şi prinţese. Trecătorii şi celelalte persoane ce se plimbau la acea oră pe aleele parcului, se fereau grăbite din calea sa. El era Făt Frumos din Oglindă şi alaiul său de prieteni şi prietene care pornise-ră spre lacul din marginea parcului, unde trăia un stol de lebede negre. Mergea să le ducă de mâncare.  

I se spunea Făt Frumos din Oglindă pentru că prinţului îi plăcea ca toată ziua să se admire privindu-se în oglindă şi pentru aceasta îşi confecţionase cel puţin o sută de costume din cele mai fine şi frumoase material aduse cu mari sacrificii de vasele împărăţiei. Era cam înfumurat dar iubit de prieteni şi prietene, pentru că era fiul împăratului şi cine nu iubea un fiu de împărat, se ştia că putea fi decapitat.  

Aşa dormi Andrei un somn profundşi odihnitor, cu gândul la Feţi Frumoşi şi la Ilene Cosânzene, până ce auzi neplăcutul ţârâit al ceasului deşteptător, ce-l chema la întâlnirea cu Georgiana, aşa că vrând - nevrând, începu să se îmbrace în grabă să nu cumva să întârzie la întâlnirea cu iubita sa pământeană.  

Referinţă Bibliografică:
Făt frumos din oglindă (Din lumea copilăriei) / Stan Virgil : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1214, Anul IV, 28 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Stan Virgil : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Stan Virgil
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!