CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Elena Armenescu         Publicat în: Ediţia nr. 60 din 01 martie 2011        Toate Articolele Autorului

SPECTACOL IN MEMORIAM „GRIGORE VIERU”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vineri, 25 februarie 2011, orele 17:00, in sala „Nichita Stănescu” (Centrul Cultural al M.A.I., strada Mihai Vodă nr. 17, Bucureşti), a avut loc spectacolul de poezie şi muzică „Taina care mă apără - In memoriam Grigore Vieru”. Evenimentul a fost organizat de Primăria Sectorului 2, împreună cu Asociaţia Culturală „La noi la români”, cu sprijinul Centrului Cultural al M.A.I. Preşedinta Asociatiei „La noi la Romani”, distinsa profesoara Niculina Merceanu a conceput, organizat si prezentat intregul program.  
  
Poetul basarabean Grigore Vieru, membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru al Academiei Române, a fost şi va rămâne în conştiinţa românilor din Basarabia, un simbol al libertăţii de exprimare în limba română, un om îndrăgostit de valorile morale şi spirituale, de locurile natale, de fiinţele dragi şi de tot ce este frumos în oameni, afirma Niculina in cuvantul său de deschidere. 
  
La eveniment au participa numeroase personalităţi ale vieţii culturale şi ale vieţii publice din România şi din Republica Moldova, persoane apropiate sufleteşte de marele poet, iubitori ai creaţiilor acestora, oameni care doresc să aducă astfel un omagiu marelui poet, fie ei ambasadori, cântareti de marcă, poeţi sau oameni de cultură, actori ca: Eusebiu Ştefănescu, Nicolae Jelescu, Adina Maftei, Vasile Şeicaru, acad. Dan Berindei, Iurie Reniţă - Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Reppublicii Moldova, Maria Crăcin, Fuego, ,acad. Valeriu Matei şi acad. Nicolae Dabija, Maria Mocanu, acad. Mihai Cimpoi, gen. Mircea Chelaru, Dr Florin Rotaru, directorul Bibliotecii Metropolitane Bucuresti. 
  
Au citit din versurile lor: poeta Elena Armenescu şi poeta Victoria Milescu, alături de care actriţa Doina Ghiţescu a smuls aplauze intr-un scurt moment poetic adecvat evenimentului. 
  
A fost evocat totodata şi poetul Andrei Păunescu - pentru care s-a ţinut un moment de reculegere - mare prieten a lui Grigore Vieru, cu care a împărtaşit aceleaşi idealuri legate de ţară, de istoria nedreaptă şi de optimizare, gândul, speranţa într-un viitor mai bun, pe care-l vor crea copiii şi tinerii de azi, bazaţi pe rădăcinile puternice ale celor ce au fost. Fiul lui Adrian Paunescu, Andrei, a fost prezent cu chitara sa şi a interpretat cântece pe versurile celor doi mari poeţi. 
  
Acest proiect cultural, aflat deja la cea de-a doua ediţie, s-a bucurat de sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti şi Înaltului Reprezentant al Guvernului României pentru Republica Moldova. Programul evenimentului a cuprins video proiecţii cu portretul şi poeziile poetului Grigore Vieru, la care s-au referit numeroşi invitaţi, urmate de un spectacol de excepţie.  
  
Printre artiştii care s-au evidenţiat în sectacolul care a însoţit evenimentul au fost: Fuego, fetiţa Maria Crăciun, Savin Laviniu Penea (vioara), Mihai Simionov (pian), Ansamblul de datini şi obiceiuri „Tisa”, Nicolae Caragea, Ansamblul folcloric profesionist „Doina Oltului”, Costinel Alcsandrescu şi Maria Ghinea, Marius Ciprian Pop, Teodora Drăgoi, şi Niculina Merceanu. 
  
Spectacolul - care a durat patru ore - s-a bucurat de unanimă apreciere a participanţilor, printre care subliniem prezenta primei doamne a ţării, Maria Băsescu. 
  
Elena ARMENESCU 
  
Bucureşti 
  
1 martie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
SPECTACOL IN MEMORIAM „GRIGORE VIERU” / Elena Armenescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 60, Anul I, 01 martie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Elena Armenescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Armenescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!