AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Ecouri >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1146 din 19 februarie 2014        Toate Articolele Autorului

ŞOTRONUL
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

ŞOTRONUL  

 

Şotronul e jocul acela al copilăriei, asemănător cu treptele vieţii. Copiii prin inocenţa lor nu realizează că acest joc înseamnă mult mai mult. Astfel că într-o zi, un grup de copii strânşi în jurul unui fel de supraveghetor supranumit de toţi Bulibaşa, s-au hotărât să joace şotron. Cum nu era loc unde să fie realizat acel careu de joc, au ales drumul plin de colb şi care acum era pustiu. Dar Bulibaşa le-a solicitat copiilor câte un bănuţ, urmând ca el să supravegheze jocul. Grupul a ales doi şefi de echipe aşa zisele clase. Astfel că cei doi şefi de clasă au fost aleşi Pilu şi Floricel. Cum tata lui Floricel avea doar patru clase acesta a propus ca jocul să aibă doar patru careuri. Pilu însă nu a fost de acord şi s-a ajuns la opt careuri, astfel că jucătorii trebuiau să treacă cele opt careuri pentru a finaliza jocul. Cei care nu reuşeau erau taxaţi de Bulibaşa cu câte un bănuţ. Dar cum nu toţi erau de acord cu aceste reguli, se certau între ei, punându-i pe cei doi şefi de clase să certe şi ei pentru aşi apăra colegii, şi chiar să se ia la bătaie. Arbitrul era chiar Bulibaşa, care pentru împăcare le mai cerea câte un bănuţ! Aflase acest Bulibaşa de prin nişte cărţi despre acel ,,DIVIDE ET IMPERA* astfel reuşind mai mereu să-i întărâte pe jucători unul împotriva altuia. Cine profita din asta? Desigur că numai el Bulibaşa, fiindcă după fiecare ceartă sau bătaie mai aduna câte un bănuţ.  

Copiii de atunci au crescut mari şi îşi amintesc rareori de jocul acela numit şotron. În cazul că nu-şi mai aduc aminte, există cineva care le aminteşte de jocul copilăriei zis şotron!  

Cine e acel cineva? Cred că toată lumea ştie!  

Sunt programele unor televiziuni care ne reamintesc de acel joc zis şotron!  

Referinţă Bibliografică:
ŞOTRONUL / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1146, Anul IV, 19 februarie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!