CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 1305 din 28 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

Un secol de biruinţă creştină la Mărţihaz
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La numai o săptămână înaintea evenimentului anual, „Ziua comunei Mădăras”, găzduit anul acesta de satul bihorean Homorog, în organizarea Primăriei Mădăras, o altă localitate-soră din Câmpia de Vest a ţării, satul Mărţihaz, s-a bucurat Duminică, 27 iulie, să readucă acasă, sub aripile Bisericii creştine baptiste păstorită de Mihai Cociubei, pe fiii şi fiicele satului.

Crescuţi şi întăriţi în credinţă prin lacrimile prigoanei primei jumătăţi a secolului trecut, copiii Domnului din Biserica creştină baptistă Mărţihaz au sărbătorit biruinţa Jertfei Fiului de Dumnezeu printr-un serviciu divin de aducere aminte. În rugăciuni de recunoştinţă şi laudă a Numelui lui Dumnezeu, pastorii comunităţii locale, alături de membrii bisericii şi de musafirii din comunitatea ortodoxă şi din bisericile baptiste din Deva, Oradea, Salonta, Cefa, Ianoşda, Homorog, Mădăras au marcat cu bucurie cei 105 ani de mărturie a dragostei şi împlinirii Jertfei Domnului Isus Hristos.
Începută în anul 1909, prin lucrarea binecuvântată de Dumnezeu în două familii de creştini baptişti, activitatea de propovăduire a Evangheliei Mântuirii Domnului Isus Hristos în satul Mărţihaz, s-a dovedit una greu încercată în focul sfinţirii: anilor de război şi prigoană antonesciană au urmat suferinţele deportărilor şi abuzurile colectivizării forţate, toate amplificate de cenzura comunistă îndreptată împotriva libertăţii religioase. În rugăciuni, cântări şi cuvântări scăldate în lacrimi, fiii şi fiicele Bisericii baptiste Mărţihaz au mulţumit lui Dumnezeu pentru purtarea de grijă şi pentru întărirea lucrării misionare. Daniel Cermeu, responsabilul bisericii locale, a prezentat în „Istoricul credinţei baptiste din satul Mărţihaz” momentele deosebite în care Dumnezeu şi-a arătat purtarea de grijă şi dragostea divină prin implicarea directă a autorităţilor locale ale vremii care au intervenit cu responsabilitate şi curaj pentru a menţine aprinsă flacăra credinţei.
Sorin Petrache
 
Referinţă Bibliografică:
Un secol de biruinţă creştină la Mărţihaz / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1305, Anul IV, 28 iulie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!