CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 1299 din 22 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

NOUĂ DECENII DE VIAŢĂ PENTRU AVRAM IANCU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La aniversarea celor 90 de ani de la înfiinţare, comuna bihoreană Avram Iancu a îmbrăcat haine de sărbătoare şi a reaprins în vatra satului focul dragostei şi mărturiei creştine. Duminică, 20 iulie, la Biserica baptistă locală, peste 150 de suflete au mulţumit lui Dumnezeu pentru binecuvântările şi încercările prin care a zidit şi a întărit sufletul colectiv al comunei Avram Iancu.

Atestată istoric de la sfârşitul Primului Război Mondial (1922 - 1924), sub forma unei colonii modeste de ţărani şi intelectuali români, localitatea Avram Iancu a prins rădăcini în pământul scăldat de Crişul Negru prin hărnicia, devotamentul şi credincioşia comunităţii locale. Biserica baptistă din Avram Iancu şi-a început lucrarea de răspândire a Cuvântului lui Dumnezeu în casele sătenilor prin slujirea statornică şi perseverentă a primei familii de credincioşi baptişti stabiliţi în zonă odată cu înfiinţarea coloniei-sat. Două decenii mai târziu, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial (1945-1946), familia Faur Aurel donează cultului baptist o cameră din propria locuinţă unde ia fiinţă Biserica baptistă Avram Iancu. Primul botez creştin (20 iulie 1946) aduce în faţa Noului Legământ prin Jertfa Domnul Isus Hristos zece suflete iar, în următorii doi ani, prin puterea lui Dumnezeu, numărul membrilor bisericii se dublează. În anii de trezire spirituală întărită şi de prigoana comunistă, Biserica baptistă din Avram Iancu numără 90 de membri. Coloana vertebrală a Trupului Domnului Isus Hristos – Biserica – a fost alcătuită în acestă localitate de familiile baptiste Miclea, Faur, Damşe, Petrila, Ţuţ, Brisc şi Ciba.
Duminică, 20 iulie 2014, la Sărbătoarea fiilor creştini din Avram Iancu, în prezenţa preşedintelui Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste Oradea şi Satu Mare, pastor Petru Vidu, biserica locală a mulţumit lui Dumnezeu pentru ordinarea ca pastor a prezbiterului Daniel Brisc. La întrebarea biblică a Domnului Isus Hristos vestită şi în comuna Avram Iancu prin puterea Sfintei Scripturi: „Mă iubeşti?”, fratele Daniel Brisc a răspuns asemeni apostolului Petru „Doamne, Tu toate le ştii, ştii că te iubesc”. Isus i-a zis: „Paşte oile Mele!” (Ioan 21:17). Inginer de profesie, fr. pastor Daniel Brisc, cu dragoste şi lepădare de sine, va paşte oile Domnului Isus Hristos alături de pastorul senior Mihai Cociubei şi de prezbiterul Traian Petrila. Jertfele duhovniceşti de laudă, mulţumire şi închinare au fost dăruite, în cadrul serviciului divin, de grupul de tineri al bisericii locale, alături de Cuvântul Sfintei Scripturi rostit de pastorii timişoreni Viorel Ţuţ, Romulus Ţuţ, Daniel Ţuţ, pastorul arădean Cornel Miclea şi pastorul Florin Cociubei de la Biserica „Betel” din Salonta.
Sorin Petrache (foto: Rebeca Cociubei)  
Referinţă Bibliografică:
NOUĂ DECENII DE VIAŢĂ PENTRU AVRAM IANCU / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1299, Anul IV, 22 iulie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!