CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 1270 din 23 iunie 2014        Toate Articolele Autorului

HOMOROG - 110 ANI PE CÂMPUL EVANGHELIEI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Bucurie fără margini în cerurile lui Dumnezeu, pe pământul satului bihorean Homorog şi în familia Ioan Cicortaş din Biserica Domnului Isus Hristos: Duminică, 22 iunie 2014, cu prilejul sărbătoririi a 110 ani de lucrare creştină în Biserica Baptistă Homorog (Bihor), în faţa puterii nevăzute a lui Dumnezeu şi a celor aproximativ 100 de creştini adunaţi în închinare, slujire şi cântare, Daniel Cicortaş a fost ordinat prezbiter al Bisericii locale, păstorită de Mihai Cociubei.
Cuvântul lui Dumnezeu din Sfânta Scriptură (Biblia) ne descoperă în Faptele Apostolilor 14:23 cum slujitorii Bisericii primare „Au rânduit prezbiteri în fiecare biserică şi, după ce s-au rugat şi au postit, i-au încredinţat în mâna Domnului în care crezuseră”, după care acelaşi Cuvânt Sfânt ne porunceşte în 1Timotei 5:17: „Prezbiterii care cârmuiesc bine să fie învredniciţi de îndoită cinste, mai ales cei ce se ostenesc cu propovăduirea şi cu învăţătura pe care o dau altora”.
În pragul vârstei biblice de 34 de ani, tânărul inginer topograf Daniel Cicortaş a fost încredinţat în mâna Domnului de familie, de Biserica locală din Homorog care „s-au rugat şi au postit” pentru biruinţa alegerii făcută de Dumnezeu în dreptul sufletului său, şi „a fost încredinţat în mâna Domnului Isus Hristos” de cei şapte pastori prezenţi la Serviciul divin de ordinare: Ioan Marişcaş (decanul de vârstă al pastorilor din zona Salonta), Florin Negruţ (Comunitatea bisericilor baptiste din Oradea şi Satu Mare), Nelu Sârb (Holod), Florin Cociubei (Salonta, Mădăras), Cristi Vidican (Hidişelu de Sus), Flaviu Tocai (Ghiorac), Mihai Cociubei (Homorog, Ianoşda, Mărţihaz, Avram Iancu).
Cu acest prilej, fratele Daniel Cicortaş a prezentat istoricul lucrării baptiste din Homorog, mulţumind lui Dumnezeu pentru purtarea de grijă şi călăuzirea în biruinţă a bisericii locale care, de mai bine de 110 ani, s-a dovedit un binecuvântat Cerc misionar creştin pentru localităţile din sud-vestul judeţului Bihor, spre care au plecat numeroşi evanghelişti, pastori, diaconi, prezbiteri, dirijori de fanfară şi de cor - lucrători destoinici în câmpul Evangheliei.
Într-un moment deosebit al serviciului divin, mama prezbiterului Daniel Cicortaş, sora Paraschiva (Piri) a recitat, în lacrimi calde, de bucurie, spre lauda şi slava lui Dumnezeu, o poezie de îmbărbătare pentru fiul său binecuvântat de Domnul ca slujitor „ales ce se osteneşte cu propovăduirea şi cu învăţătura” creştină (foto). Cuvântul Sfintei Scripturi, ca îndemn la slujire şi chemare la mântuirea oferită de Dumnezeu tuturor oamenilor prin jertfa biruitoare a Fiului Său Isus Hristos a fost predicat de fratele pastor Florin Negruţ, directorul Liceului Baptist „Emanuel” din Oradea şi vicepreşedinte al Comunităţii bisericilor baptiste din Oradea şi Satu Mare.
Sorin Petrache
 
Referinţă Bibliografică:
HOMOROG - 110 ANI PE CÂMPUL EVANGHELIEI / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1270, Anul IV, 23 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!