AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 1244 din 28 mai 2014        Toate Articolele Autorului

AU PRIMIT PECETEA JERTFEI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus Hristos ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit!” (Romani 10:9) Cu voia lui Dumnezeu, în ultima Duminică din Florar, la Biserica Baptistă din Micherechi, patru suflete au împlinit acest îndemn al apostolului Pavel şi L-au mărturisit pe Isus Hristos ca Domn şi Mântuitor.
În popor se spune: „Mai e Rai”! Botezul nou-testamentar din Duminica zilei de 25 mai a adus bucurie în cer şi pe pământ, în Biserica Domnului din Micherechi şi în casele noilor membrii: Iova Gheorghe şi soţia Ileana, Iova Eva şi Netea Maria. La acest eveniment au participat, alături de comunitatea creştină a bisericii baptiste din localitate, numeroşi consăteni, oaspeţi din bisericile baptiste din Jula, Bekescsaba, Şarcad, precum şi oaspeţi din România. Din partea autorităţilor locale din Micherechi au răspuns invitaţiei pastorului Petrică Creţu, doamna primar Margareta Tat, împreună cu domnul viceprimar Berci Netea. Cuvântul Domnului a încurajat prin mesaj pe toţi ascultătorii şi în mod special pe noii membri ai bisericii care primit îndemnul să rămână statornici în Jertfa biruitoare a Domnului Isus Hristos. Predicat din Evanghelia după Luca (7:18-30), de către pastorul bisericii, Petrică Creţu, professor de religie la Colegiul Naţional „Teodor Neş” din Salonta, mesajul lui Dumnezeu a prezentat contrastul atât de actual dintre acţiunile învăţătorilor Legii care au zădărnicit planul lui Dumnezeu cu privire la ei şi decizia noroadelor care au dat dreptate Fiului lui Dumnezeu, primind botezul. Sărbătoarea a fost împodobită de fanfara bisericii, de copiii şi tinerii bisericii precum şi de sora Rodica Popovici. Serviciul de botez a fost urmat de actul punerii mâinilor, de către pastorii Petrică Creţu şi Borzaşi Csaba de la Biserica din Chitihaz.
Andrei CREŢU, Sorin PETRACHE
 
Referinţă Bibliografică:
AU PRIMIT PECETEA JERTFEI / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1244, Anul IV, 28 mai 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!