CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Selectii >  


Autor: Ionel Marin         Publicat în: Ediţia nr. 328 din 24 noiembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Smerită preţuire pentru Artur SILVESTRI,tainică lumină a României
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Smerită preţuire pentru Artur SILVESTRI, tainică lumină a României  

 

 

A trecut parcă o „veşnicie”, de când inegalabilul Artur SILVESTRI, a păşit pe alte tărâmuri, tulburătoare dar pline de lumină. De trei ani,dela Sf.Andrei suntem mai săraci spiritual, sufleteşte. Domnia sa, cărturar, scriitor, promotor cultural de o rară nobleţe şi înţelepciune, ne-a arătat frumuseţea acestei lumi pământene şi a Creatorului ei. Adevărata bogăţie nu stă în averi materiale ci în bogăţia faptelor de iubire şi dăruirea faţă de semeni. Maestrul este viu tocmai prin bogăţia spirituală imensă pe care ne-a dăruit-o cu mare dragoste. Este, alături de alte mari personalităţi un titan al culturii, care a pătruns în miezul cuvintelor şi a zămislit cărţi pline de înţelepciune dragoste şi respect pentru graiul strămoşesc şi neamul acesta mereu încercat de furtunile istoriei. Fiecare dintre Noi, ar vrea, uneori, să oprească sau să dea timpul înapoi, numai că nu putem decât să-l”răscumpăram” prin urmele pe care le lăsăm pe”chipul”său. Timpul, viaţa ne supune mereu la încercări şi examene. Pentru Artur SILVESTRI, viaţa a fost o candelă aprinsă cu iubire, o cale luminoasă spre Împărăţia cerească. Clipa nu priveşte înapoi dar poate deveni ecou frumos. Maestru al culturii, a zămislit punţi între cer şi Pământ, între divinitate şi semeni. Vioară nestinsă a scrisului românesc, a înfiinţat Asociaţia Română pentru Patrimoniu, a luptat neobosit pentru renaşterea României tainice. Opera sa rămâne ca o flacără aprinsă pentru posteritate. Numele său va străluci în eternitate tocmai prin fapta sa culturală de excepţie de promovare a valorilor româneşti în lume, pentru realizarea unei societăţi prospere în care iubirea şi bunătatea să rodească fericirea. Dacă acum trecem prin multe feluri de crize, va veni vremea când uniţi, cu hotărâre şi dragoste vom realiza visele marelui român şi apostol al iubirii frăţeşti, Artur SILVESTRI. În fiecare zi se adaugă noi luptători pentru renaşterea acestui neam minunat dar netrezit încă din negura acestor vremi. Avem exemplul cel mai convingător că vom reuşi prin devotata soţie doamna Mariana Brăescu-Silvestri, prin prietenii şi colaboratorii din ce în ce mai mulţi şi mai buni că vom transforma România într-o Grădină a Maicii Domnului. Artur va rămâne făclierul, înţeleptul care aduce lumina, pacea şi bunăstarea tuturor românilor. Cu recunoştinţă şi gânduri curate să-l căutăm în Împărăţia cuvintelor alese. Pios omagiu şi flori de gând şi rugă aprinsă pentru înaintaşul minunat Artur SILVESTRI. Dumnezeu să-i vegheze odihna!  

 

 

Ionel MARIN  

 

Referinţă Bibliografică:
Smerită preţuire pentru Artur SILVESTRI,tainică lumină a României / Ionel Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 328, Anul I, 24 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Ionel Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!