AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Daniel Dăian         Publicat în: Ediţia nr. 294 din 21 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Singuri în noi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ca o ploaie necoaptă de mijlocul incomplet şi atât de timid al norilor, nevoia lui de aer urla plâmânul. Dar nu muritul îl îngrozea cel mai mult, ci trăitul rătăcit de viaţă. În podul palmelor îngrijorate se aciuase o singură umbră, din toate cele care îi trecuseră prin tâmple. O umbră dezgolită de amintiri, ca un cerc pictat la suprafaţa apei. Lumea se micşora în fiecare oră cu un metru de răbdare în lungimea infinit de grea a patului, care devenise doar o carceră de curte interioară, din cea a cărnii. Îşi privi lung degetele descărnate într-un cenuşiu fantomatic. Ar fi vrut să urle, dar zgâria doar timpul cu unghia înţepenită-n glas. Sunt o epavă, captiv în corpul tânăr de murire şi nu am loc să ies din nou neînceput. Iar acest copil bătrân în fiecare univers, această formă de numerotare neîntrerupt de veşnică, timpul, încartiruit în streşini curge năvalnic doar în pieptul muribundului.  
  
Mai rămâne doar aşteptarea. Ca un mâine ce nu mai vine, un ieri ce aşteaptă azi-ul care nu a fost niciodată cu adevărat prezentul de care aş fi avut nevoie să te strâng în braţe. Privea tavanul alb de cer, ca o realitate întregită uneori de câteva clipe de luciditate. Ca şi cum ar fi vrut să treacă direct în cercuri din necorespunzătorul colţ unde se năştea în fiecare zi, la mereu aceeaşi oră, prunc. Ar fi dat orice să mai guste noaptea cu vârful degetelor ca nişte aripi din care ţipă zborul drept, mereu drept de ţeapăn. Dar trecerea minutelor nu-i mai respira prin umeri, cum odinioară platanul cel tânăr închina răcoare frunzei. Atunci nu ar fi auzit nicicând zvârcolirea nopţilor pe la colţurile patului aşa cum le implora acum să îşi spargă nălucirea în pieptul aproape viu, pierdut între aşternuturile jilave.  
  
Suntem atât de singuri în noi.  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Singuri în noi / Daniel Dăian : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 294, Anul I, 21 octombrie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Daniel Dăian : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniel Dăian
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!