CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Nicolae Balint         Publicat în: Ediţia nr. 314 din 10 noiembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Simpozion stiintific international la Universitatea
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

În perioada 29-30 octombrie 2010, la Universitatea ”Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureş, se va desfăşura simpozionul ştiinţific internaţional cu tema „Research, Education and Development”
 

După ce a câştigat două proiecte cofinanţate din FONDUL SOCIAL EUROPEAN, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureş se prezintă în faţa studenţilor, masteranzilor şi cadrelor didactice cu o nouă activitate de excepţie. În parteneriat cu ISJ Mureş, Universitatea ”Dimitrie Cantemir” organizează în perioada 29-30 octombrie a.c., un Simpozion ştiinţific internaţional, la care vor fi prezenţi peste 150 de invitaţi.

Se cuvine menţionat faptul că printre cei care vor onora cu prezenţa lor manifestarea de la Târgu Mureş, se numără un profesor universitar din Japonia, unul din India, cinci din SUA, cinci din Portugalia, doi din Turcia, unul din Spania, trei din Croaţia, precum şi unul din Africa de Sud. O menţiune aparte se cuvine şi pentru faptul că la una dintre secţiuni vor susţine comunicări şi patru foşti diplomaţi români, din spaţii de mare interes politic şi economic, precum China, Orientul Mijlociu, Germania şi Federaţia Rusă. Despre manifestarea de la sfârşitul acestei săptămâni, am discutat cu doi dintre cei implicaţi în organizarea manifestării, conferenţiar univ. dr. Doina David, respectiv conferenţiar univ. dr. Călin Florea
 
 
Un simpozion internaţional devenit tradiţie

 
Conferenţiar univ. dr. Doina David, despre un Simpozion devenit tradiţie 
”Universitatea noastră, a declarat Doina David, a debutat în mediul educaţional românesc în anul 1991, fiind prima universitate particulară din Transilvania şi a doua din România. După greutăţile inerente oricărui început, universitatea s-a integrat în sistemul european de învăţămant superior edificat prin convenţiile de la Bologna şi Lisabona. Prin specificul său Universitatea Dimitrie Cantemir permite şi asigură un grad ridicat de educaţie teoretică şi instruire practică a studenţilor.

Printre principalele activităţi ale universităţii se numără şi organizarea anuală a unui simpozion internaţional, iar pentru noi a devenit o tradiţie organizarea lui în luna octombrie a fiecărui an. Această ediţie a simpozionului poartă titlul Research, Education and Development, adică Cercetare, Educaţie şi Dezvoltare.” Despre motivaţia derulării unui asemenea proiect de anvergură la Târgu Mureş, Doina David a menţionat faptul că ”Principalul motiv al organizării unei astfel de acţiuni este schimbul de informaţii cu caracter ştiinţific şi didactic, stimularea cercetării ştiinţifice a cadrelor didactice, cunoaşterea şi împărtăşirea experienţei din domeniul cercetării cu alte personalităţi, cadre didactice din mediul academic românesc, cât şi din alte centre universitare din Europa sau de dincolo de spaţiul european.” 
 
 
 
Diplomaţi români prezenţi la Simpozion 
 
Despre numărul participanţilor din acest an, precum şi despre spaţiile geografice pe care le acoperă, conferenţiarul universitar dr. Călin Florea a declarat că ”În cadrul ediţiei din acest an a Simpozionului nostru, participarea este una deosebit de numeroasă - peste 150 - dar şi una foarte consistentă valoric, de elită aş putea spune, fiindcă suntem onoraţi de prezenţa unor cadre didactice universitare cunoscute şi recunoscute, din Japonia, India, Italia, Spania, Croaţia, Turcia şi Africa de Sud, dar şi a unor foşti diplomaţi români, din spaţii de mare interes pentru România.”

În ceea ce priveşte conţinutul celor două proiecte europene câştigate de universitate, precum şi publicul ţintă vizat, Călin Florea a menţionat că ”Primul proiect - cel intitulat Centrul de formare profesională continuă în turism şi servicii - vizează crearea premiselor pentru realizarea unui cadru educaţional care să pună bazele dezvoltării capitalului uman şi creşterii competitivităţii economice în sectorul turism, prin calificarea şi consilierea profesională a resurselor umane din întreprinderile din Regiunea 7 Centru, spaţiu urban al judeţului Mureş şi Regiunea Nord-Vest, urbanul judeţului Bistriţa, dar şi formare unor profesionişti în domeniul turismului, care prin cunoştintele, deprinderile şi abilităţile lor să răspundă cerinţelor de pe piaţa forţei de muncă.

Proiectul pune la dispoziţie 9 programe de calificare a personalului angajat în turism şi servicii, precum şi testarea psihologică şi consilierea în carieră a acestora, cursurile fiind gratuite. În ceea ce priveşte al doilea proiect - cel intitulat Pregătirea practică a studenţilor, premisă a inserţiei eficiente pe piaţa muncii - acesta vizeazăcrearea şi dezvoltarea unei firme de exerciţiu, ce are ca efect creşterea performanţei pregătirii practice a studenţilor în direcţia dezvoltării deprinderilor şi competenţelor profesionale, dobândirea de abilităţi antrepenoriale, cu scopul de a facilita inserţia absolvenţilor pe piaţa muncii, participarea la activităţile din proiect find de asemenea gratuită.” 
 
Referinţă Bibliografică:
Simpozion stiintific international la Universitatea Dimitrie Cantemir din Targu Mures / Nicolae Balint : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 314, Anul I, 10 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Nicolae Balint : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Nicolae Balint
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!