CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Marturii >  


Autor: Georgeta Resteman         Publicat în: Ediţia nr. 159 din 08 iunie 2011        Toate Articolele Autorului

Simplu - doar un om, şi-atât! (profil de autor - Georgeta Resteman)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Zămislită la poalele Carpaţilor de-Apus, într-un sătuc plin de lumină situat la 10 km de piscurile Vlădesei, m-am ivit printre sătenii mei în amurgul zilei de 24 august 1960, în sublime miresme de fân cosit şi-n murmur de codrii plini de legendă.M-am născut pentru a-mi iubi obârşia şi neamul şi a-mi cinsti locurile natale cu prinosul mâinilor şi-al minţii deopotrivă dar şi pentru a-mi curăţi sufletul, în puţinele momente de linişte ce mi-au fost date de Dumnezeu, în izvorul nesecat al cuvântului.
  

Inginer chimist de profesie, absolventă a Institutului Politehnic Bucureşti în 1984, ulterior convertită în truditor în lumea plină de mister a marketingului şi vânzărilor (din 1990 încoace) m-am aplecat modest spre scris în ziua a treisprezecea a lui ianuarie 2009, refugiindu-mă departe de zbuciumul nesfârşit al lumii nebune în care trăim... Momentan vieţuiesc alături de fiica mea, Mădălina Andreea ( 23 ani) la Limassol, Cipru. 


Un echilibru căpătat treptat cu migală, o linişte interioară dobândită frumos, o anume înţelepciune înmugurită din crâmpeie de suflet şi-o nesfârşită dragoste de oameni drepţi, verticali şi sensibili - toate răsărite din frumuseţea cuvântului izvorât din adâncul inimii - iată ce-am câştigat în mai bine de doi ani de când am descoperit taina cuvintelor adunate-n stihuri sau înşirate timid pe foi albe, după bunul plac al inimii în momentele în care nevoia de comunicare, în primul rând cu mine însămi, era mai necesară ca niciodată. Poemele mi-au fost publicate pe multe reţele literare online iar în toamna anului 2009  am participat cu câteva creaţii la elaborarea antologiei de poezie "50 de poeţi contemporani" - ediţie îngrijită şi păstorită de către neobosita poetă Valentina Becart. 

Niciodată n-am scris pentru a mă remarca, am scris pentru mine însămi - dar m-am bucurat constatând că ceea ce scriu, după modesta-mi pricepere, atinge şi inimile celor care citesc, atunci când mai multe publicaţii din ţară şi dinafara graniţelor ei mi-au propus apariţia în paginile lor:  PHOENIX MISSION ( Arizona - SUA), BRUXELLES MISSION ( Belgia), ROMANIAN VIP (SUA) ,  AGERO ( Germania), ziare ca GÂNDACUL DE COLORADO  şi  CURENTUL INTERNAŢIONAL – ambele din SUA,  dar şi din ţară - CETATEA LUI BUCUR, OGLIDA LITERARĂ, DACII, CONFLUENŢE ROMÂNEŞTI, ARMONII CULTURALE şi altele – cu precizarea: iertare, dacă am omis pe cineva! 

În anul 2009 am fost organizatoarea a două tabere de creaţie literară şi artistică – una la Băile Felix în luna mai iar cealaltă în satul natal -  Săcuieu, jud. Cluj - în luna august a aceluiaşi an. Cu aceste ocazii am reuşit să adun laolaltă mai mulţi creatori din domeniul literaturii, artelor plastice, artei dramatice şi muzicii, alături de iubitori de cultură şi artă sub şi stindardul frumosului şi-al prieteniei am petrecut de fiecare dată momente poate unice pentru asemenea manifestări. Rămân o înveterată iubitoare de frumos, doresc să construiesc în continuare poduri de flori între suflete şi să organizez  astfel de evenimente dătătoare de bucurie şi desfătare sufletească şi mai sper ca visul meu să se-mplinească atunci când nu voi mai fi departe de-ACASĂ... 

Cele peste 200 de poeme scrise din momentul în care peniţa înmuiată în cerneala sufletului meu a început să lase vagi urme pe foi albe, nădăjduiesc că într-o zi vor respira liniştite din paginile unei cărţi... „Exerciţiu de singurătate” cred c-ar fi titlul ideal, dar...vom vedea! 

Proiecte de viitor? Da, multe, cred că frumoase şi sper din toată inima să fie şi realizabile!  

Referinţă Bibliografică:
Simplu - doar un om, şi-atât! (profil de autor - Georgeta Resteman) / Georgeta Resteman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 159, Anul I, 08 iunie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Georgeta Resteman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Georgeta Resteman
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!