CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Simona Botezan         Publicat în: Ediţia nr. 750 din 19 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Simona BOTEZAN - DETALII DESPRE PARADA INAUGURALĂ DE LA WASHINGTON D.C. (1)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Comitetul de Inaugurare Prezidenţial (PIC) a anunţat ieri, 14 ianuarie, noi detalii despre parada inaugurală, care va avea loc, în 21 ianuarie 2013, la Washington D.C. PIC a anunţat, de asemenea, numele crainicilor care vor comenta parada inaugurală. Parada va include opt care alegorice personalizate, comandate de PIC pentru paradă. Patru dintre acestea vor reprezenta familiile preşedintelui şi vice-preşedintelui, şi statele lor de origine, iar celelalte patru vor onora progresele extraordinare pe care le-a facut SUA ca naţiune.  
 
Primul car alegoric reprezintă statul Hawaii, locul de naştere al preşedintelui Obama şi reprezintă un vulcan, modelat după faimosul vulcan Diamond Head. Cel de-al doilea reprezintă statul Illinois, locul de naştere al Primei Doamne Michelle Obama. Este decorat cu steaguri americane şi conţine o panoramă a Capitoliului. A treia platformăreprezintă statul Pennsylvania, locul de naştere al vicepreşedintelui Joe Bidenşi include o replică a „Liberty Bell”, precum şi emblema oficială a statului Pennsylvania.  
 
Platforma statului Delaware este cea de a patra, care îşi va face apariţia în timpul paradei din 21 ianuarie. Platforma este dedicată doamnei Dr. Jill Biden, soţia vice-preşedintelui Joe Biden şi include o replică a statului ei de origine „Capitol Bell Tower”. Următorul car alegoric este deidicat lui Martin Luther King, Jr. Conţine o imagine a disidentului Dr. King şi o reprezentare a unui citat celebru al acestuia: "din muntele disperării se naşte o piatră a speranţei"  
 
Următoarea platformă este dedicată mişcărilor pentru drepturile civile din SUA. Imaginile reprezentate includ imigraţia, femeile, LGBT (diversitatea identităţilor sexuale), drepturile civile şi drepturile de muncă. Platforma include, de asemenea, un citat a lui Martin Luther King "Arcul universului moral este lung, dar se îndoaie pentru dreptate."  
 
Platforma „US Armed Forces” este penultima. Dedicată aviatorilor, platforma va aduce un tribut tinerilor curajoşi din aviaţia militară a Statelor Unite. Carul alegoric este decorat cu un model P-51 Mustang. Ultima platformă va conţine tema inaugurală "Our People, Our Future”şi este dedicată poporului american. Platoforma va fi reprezentată de câţiva cetăţeni, participanţi la„National Day of Service”.  
 
PIC a lansat un videoclip cu imagini din spatele scenei, respectiv cu oamenii care construiesc aceste care alegorice, muncitorii de la compania Hargrove, Inc.  
 
 
PIC a anunţat, de asemenea, numele crainicilor care vor comenta parada inaugurală. Charles Brotman*, un crainic veteran, care a prezentat alte 14 parade de inaugurare prezidenţiale, va conduce un grup comentatori şi diverse personalităţi locale. Vocea lui Brotman a fost audiată la paradele de inaugurareîncepând din 1957. Anul acesta el va comenta din Lafayette Park, pentru observatorii paradei de la acea locaţie. Crainicii vor lucra, de asemenea, din alte şase locaţii suplimentare, situate de-a lungul traseului paradei, pe Pennsylvania Avenue.  
 
Alaturi de Brotman vor fi: Bob Madigan din Silver Spring, Maryland, SUA; Renee Carol Eubanks de la Hollywood, Florida; Jim Bohannon din Montgomery Village, Maryland; Christine E. Brennan de la Washington, DC; Robert D. Goldwater din White Plains, New York şi crainicii militari de la Joint Task Force - National Capital Region (JTF-NCR).  
-------------------------------------  
*Jurnalist acreditat de Senat Media Gallery; Joint Congressional Committee on Inaugural Ceremonies şi Presidential Inaugural Committee 2013  
 
Simona BOTEZAN  
Washington D.C.  
15 ianuarie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Simona BOTEZAN - DETALII DESPRE PARADA INAUGURALĂ DE LA WASHINGTON D.C. (1) / Simona Botezan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 750, Anul III, 19 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Simona Botezan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Simona Botezan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!