AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Autori >  


Autor: Simona Botezan         Publicat în: Ediţia nr. 248 din 05 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Simona Botezan
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SIMONA MIHAELA BOTEZAN (Washington D.C.)  
 
S-a născut în zodia Peştilor, într-o zi de 13 Martie, la Sighişoara. A absolvit Universitatea "Babeş Bolyai"din Cluj Napoca, specializarea Stiinţa şi Ingineria Materialelor Oxidice Silicatice. De asemenea, deţine o licenţă de broker.  
 
Deşi este de formaţie tehnică - inginer chimist şi broker, şi-a cultivat asiduu pasiunea pentru jurnalism. A debutat ca realizatoare de emisiuni science-fiction la Radio 21 Turda, iar apoi ca prezentatoare de televiziune la staţia locală PRO TV. Emisiunea ei “Fantastic Club 21” a fost preluată de Radio 21 Bucureşti şi difuzată la nivel naţional, în perioada 1998 - 2001. Timp de trei ani, a fost realizatoarea buletinului de ştiri financiar-bancare de la staţia locală PRO TV Turda.  
 
Are studii postuniversitare de management, retorică, programare neurolingvistică. Este deţinătoarea trofeului “Lectorul Anului 2007”, acordat de revista XPRIMM la Gala Laureaţilor de la Sinaia, în decembrie 2007. Trei luni mai târziu, emigrează în SUA împreună cu familia, unde este pentru doi ani corespondent extern al trustului de presa Mondo News. Ulterior începe să scrie pentru mai multe publicaţii din diaspora şi din România. Este director adjunct al ziarului Mioriţa USA şi colaborator permanent al editurii Rexlibris, al revistelor Clipa, Phoenix Mission Magazine şi Gândacul de Colorado. A obţinut mai multe distincţii pentru jurnalism, din partea North American Romanian Press Association şi Romanian Journalists without Borders Association.  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Simona Botezan / Simona Botezan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 248, Anul I, 05 septembrie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Simona Botezan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Simona Botezan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!