CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Floarea Cărbune         Publicat în: Ediţia nr. 860 din 09 mai 2013        Toate Articolele Autorului

Simfonia iubirii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Chemarea ancestrală a Iubirii a existat dinainte ca noi să ne naştem. Mi se pare firesc, altfel n-am fi apărut, nu? Când un copil apare pe lume...vine cu sămânţa iubirii în inimă. Şi iubirea creşte odată cu el. Legenda iubirii spune că, în momentul naşterii unui spirit încarnat, undeva pe Pământ, se încarnează şi jumătatea lui. Dacă sufletul rămâne pur şi iubirea neîntinată, există şansa ca cele două jumătăţi să se întâlnească, clipă în care Omul cunoaşte iubirea absolută. Jumătăţile care se regăsesc sunt asemeni a două fulgere ce se unesc dând naştere unor explozii de sentimente… mai strălucitoare decât luceferii şi mai puternice decât moartea.
Dumnezeu este originea divină a fiinţei noastre, El fiind sursa Iubirii Absolute. De fapt, „căutarea" noastră, neliniştile metafizice ale fiinţei umane, derivă din nevoia de contopire cu Tatăl Ceresc şi acest lucru se poate realiza numai prin Iubire. Felul de a iubi depinde de evoluţia spirituală a fiecăruia dintre noi.
În lunga sau scurta istorie a omenirii, depinde cum vrei s-o iei, oamenii au întinat conceptul de Iubire prin disimularea sentimentelor, ceea ce a dus la deziluzii şi dureri. Într-un cuplu, iubirea înseamnă încredere, echilibru, adevăr, evoluţie spirituală, seninătate, fermitate, responsabilitate, bun simţ, onestitate, loialitate, devotament, respect, admiraţie, inspiraţie, credinţă... Iubirea îi deschide Omului calea spre spiritualitate, spre armonia inimii şi frumuseţea Universului. Iubirea îl înalţă şi-l înnobilează pe om căci ea se dăruie necondiţionat. Cel ce nu iubeşte, n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire!
"Când iubiţi nu trebuie să spuneţi "Creatorul e în inima mea", ci mai degrabă" eu sunt acum topit de iubire în inima Creatorului"(K.Gibran)
 
Referinţă Bibliografică:
Simfonia iubirii / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 860, Anul III, 09 mai 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!