CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Comentarii >  


Autor: Dalelina John         Publicat în: Ediţia nr. 641 din 02 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

SHANTARAM – VOL. I, II
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

AUTOR: Gregory David Roberts  

EDITURA: All  

NUMAR PAGINI: 1120  

Dacă aceste multe file sunt biografia unei persoane şi reprezintă pentru ea regasirea de sine, pot spune ca mă bucur că ”nu mi se întamplă nimic”.Acum înteleg de ce este cartea preferată a Madonnei şi de ce va fi ecranizată de Warner Bros, avandu-l pe mr.Johnny Depp(împreună cu multe staruri de la Bollywood) în rolulul australianului Lindsay, devenit Shantaram în India.  

E adevarat că mi-a captat atenţia la început prin stilul descurcareţ de a scrie (clar , concret) şi identificarea unor diverse şi atractive jocuri filosofice: acelea de a pune în gura unui personaj ideile proprii despre problemele eterne şi cosmogonice ale vieţii, de a întrurepe, a porţiona şi lega acţiunea cu un nod pescăresc pentru un scop bine determinat) ca apoi să sesizez că se abate atentia de la structura interna a mesajului(care vine într-un mod mai puţin consistent).Atunci când este captată atenţia conştientului (care ar trebui să cenzureze informaţiile care ajung în subconştient) prin fraze, cuvinte, se produce implantarea în subconştient a mesajului urmărit a fi transmis si oamenii vor reacţiona conform modului în care le-a fost programat subconştientul.  

Personajul principal(cu studii superioare în filosofie) afisează toate perceptele masonice declarate : vrea să fie un om bun, să fie altruist, să trăiască cu oamenii şi printre oameni, învaţă împreună cu ei să respecte familia, să fie generos şi demn în faţa vieţii si crede într-o stare de echilibru spiritual care îi dă forţa morală de a face lucruri morale pe acest pământ. De fapt el este un condamnat la nouasprezece ani de închisoare pentru o serie de jafuri armate, evadeaza şi îsi petrece zece ani ca fugar în Bombay, lucrează ca falsificator, contrabandist, traficant de arme şi soldat de stradă pentru una dintre ramurile mafiei din Bombay.Pană si acţiunea desfăşurată în inima Indiei unde sărăcia este o problemă serioasă şi religia este un mod de viaţă nu e întamplatoare.Descrierea razboaielor de stradă, a iararhiilor mafiote şi rigiditatea castelor indică rolul impus în societate şi dezvoltarea ”noii ordini mondiale”.Ti se oferă iluzia puterii, a banilor pentru că atunci îţi vinzi sufletul şi nu-l mai iei niciodată înapoi.  

Aglomerarea năucitoare de personaje şi evenimente meştesugit alimentate de haos şi dizarmonie se ajută de un limbaj al străzii şocant pentru o epopee literară.Esenţa acestor noi valori dobandite şi promovate în aceasta carte ia nastere din greşita întelegere a orarului vietii.  

Mă bucur că am citit această carte pentru a nu mai avea o imagine idealizată, superficială ci una plină de miez asupra unui roman promovat ca fiind scris de un ”om al pacii”(shantaram).  

http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/  

Referinţă Bibliografică:
SHANTARAM – VOL. I, II / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 641, Anul II, 02 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!