CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Nuţa Istrate Gangan         Publicat în: Ediţia nr. 222 din 10 august 2011        Toate Articolele Autorului

Sfaturi pentru fiul meu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Zâmbeşte des!

Zâmbetul vine din inimă şi înainte de-a ajunge pe buze trece prin suflet. De pe buzele tale trece apoi pe buzele altcuiva..., răscoleşte sufletul şi ajunge în inima persoanei căreia i-ai zâmbit.
Nu subestima zâmbetul.
Priveşte omul în ochi când vorbeşti cu el. Este intimidat, ştiu, dar dacă ceea ce spui vine din inimă..., ochii nu-ţi sunt decât ferestre ... şi oglinzi.
Nu subestima ochii nimănui.Dacă ochii îţi spun ceva..., sufletul persoanei îţi va spune mult mai multe. Şi bune, şi rele...
Nu-ţi fie frică să alegi drumul cel mai greu către împlinirea dorinţelor tale.
Dacă alegi calea uşoară şi nu reuşeşti, îţi va fi mult mai greu să alegi planul B... Dar dacă planul B nu a funcţionat, întotdeauna va exista planul A.
Respectă oamenii. Nu contează de unde vin, ce fac, ce maşini conduc sau în ce case locuiesc. Respectă omul din interior. Pe acela care zâmbeşte din inimă şi râde din tot sufletul.
Întinde o mână unui om care trece printr-un necaz. Poate acel om va deveni cel mai bun prieten al tău.
Cultivă-ţi prieteniile. Nu lăsa să se ofilească vechile relaţii... Combină-le cu cele noi. Adună oamenii din viaţa ta cât mai des... După ani şi ani, nimic n-o să conteze mai mult decât aceste momente, când ai râs şi ai plâns cu prietenii adevăraţi.
Plângi atunci când simţi. Nu e nimic mai frumos şi mai dureros decât o lacrimă pe obrazul unui bărbat.
Plângi, pentru că întotdeauna cineva o să-ţi sărute lacrima.
Încearca să ai "the best friend" (cel mai bun prieten). Bărbat, femeie... Trebuie să ai un "prieten de nădejde". Vei avea momente în viată când n-o să ai curajul să vorbeşti nici măcar cu tine însuţi despre ceva.
Fii "the best friend" pentru cineva. Dă mai mult decat primeşti şi dacă pierzi nu dispera. Numai cine nu pierde nu va avea sentimentul câstigului.

Mergi desculţ, aleargă prin ploaie..., lasă-ţi fiinţa să simtă natura, iubeşte verdele... şi încearcă să iubeşti chiar toamna. Numai iubind şi înţelegând melancolia, tristeţea şi deznădejdea toamnei, vei iubi renaşterea fragilă a lumii primăvara, nebunia verdelui văratec şi lunga pribegie a iernii.
Iubeşte-ţi singurătatea atunci când o ai.Nu eşti singur...te ai pe tine.În singurătate te înţelegi şi te cunoşti mai bine.

Dacă cineva îţi frânge inima ...nu-ţi pune leucoplast...Nu funcţionează.Mămica ta a încercat.

Dacă va trebui să îţi smulgi inima din piept pentru o clipă doar ca s-o vindeci ,fă-o.

Nu te angaja în relaţii fără sens.
Dacă primul instinct îţi spune că nu e ceea ce vrei ...sacrifică-ţi sentimentele şi pleacă.O s-o faci cu siguranţă mai târziu dar ...o să ai un spin în inimă...Nu-ţi răni inima în dureri fără sens.Mai târziu în viaţă vor apărea adevăratele dureri ...şi dacă inima îţi este bucăţele de tânăr ...îţi va veni greu să treci peste aceste adevărate dureri

Evită anturajele dubioase chiar dacă sunt the coolest.Evită băieţii care nu respectă fetele.Într-o zi una din fetele de care ai râs odată ...îţi va frânge inima.Pentru că o faţă uită mai greu.

Şi învăţa de tânăr că oamenii ,da ,se schimbă dar nimeni nu se poate schimba în totalitate.Dacă găseşti un monstru în interiorul cuiva şi crezi că încetul cu încetul, prin iubire îl vei distruge...NU FĂ ACEST LUCRU!
Monstrul adoarme numai...ca să se trezească apoi cu puteri înzecite după somnul binefăcător pentru el şi amăgitor pentru tine.

Fugi cât poţi de oamenii promisiunilor deşarte.

Fugi de oamenii cu zâmbet fals.Nu zâmbi într-o poză doar că arată bine la cameră.Dacă îţi vine să zâmbeşti ,zâmbeşte, nu...nu.Peste ani când vei privi primul lucru pe care ti-l vei aminti va fi zâmbetul fals.
Nu te încrede prea mult în oamenii care nu sunt punctuali.Punctualitatea e semn de respect pentru cel care te aşteaptă dar mai ales pentru tine însuţi.Cu cât respecţi mai mult pe alţii cu atât te vei respectă pe ţine însuţi mai mult.

Dacă cineva ţi-a dat o palmă nu ştiu cât de mult funcţionează chestia cu"întoarce şi obrazul celalat".Dar nu răspunde cu aceeaşi monedă.

Fii omul care da "the second chance".Toţi avem dreptul la greşeală.
Şi copii şi părinţi.


Şi dacă simţi ca trebuie să spui "te iubesc" spune.Chiar dacă nu e timpul şi locul să spui.Chiar dacă nu e persoana potrivită.Pentru că nu e puţin lucru să iubeşti interzis pe cineva.Şi dacă cineva se îndrăgosteşte de tine şi nu-i poţi răspunde cu aceeaşi iubire,respectă-i iubirea.E lucrul cel mai mic pe care îl poţi face..Pentru că nu e lucru mic când cineva se îndrăgosteşte interzis de tine.

Copy and paste,
Love Mom! 

Referinţă Bibliografică:
Sfaturi pentru fiul meu / Nuţa Istrate Gangan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 222, Anul I, 10 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Nuţa Istrate Gangan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Nuţa Istrate Gangan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!