AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Comentarii >  


Autor: Dalelina John         Publicat în: Ediţia nr. 734 din 03 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Sfarsitul hranei
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
AUTOR:Paul Robert 
  
EDITURA:Litera Internaţional 
  
NUMAR PAGINI: 372 
  
Deşi a fost definită ca fiind o viziune apocaliptică asupra viitorului hranei, lucrarea depăşeste cu mult pragul de siguranţă alimentară pe care Terra trebuie să-l treacă şi pe cel al viitorului transformat pentru umanitatea aflată în derivă. Dincolo de slăbiciunile sistemelor create pentru a distribui şi reduce costurile se află surplusul de produse şi conceptul de ”porţie dublă” care impune într-un mod agresiv abundenţa în detrimentul calităţii. Experientele omenirii demonstrează că forţa naturii umane este limitată şi provocările sunt legate de paradoxul plenitudinii : foametea care persistă la nivel global şi economia alimentară modernă. ”Deloc întamplător, majoritatea strategiilor de reformare a sistemului alimentar actual se bazează pe consumatorii ”care gandesc”. Problema este în ce masură pot consumatorii să ia atitudine cu adevarat ... Cinismul politicilor agricole si disperarea cu care o mana de oameni acumuleaza putere în detrimentul calităţii vieţii celor mulţi este inerţial. 
  
Trebuie sa recunoaştem că acest jurnalist a făcut o muncă de documentare într-un mod inteligent, creativ şi lucid. Oricat de imposibil ar parea scenariul propus de el, toate semnalele reuşesc să ne facă să admitem fără nici o rezervă că acesta este real . 
  
Share this: 
  
http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/2012/11/15/sfarsitul-hranei/ 
  
Referinţă Bibliografică:
Sfarsitul hranei / Dalelina John : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 734, Anul III, 03 ianuarie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!