AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  Sfântul Ardealului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!În cadrul seriei de mărturii despre Părintele Arsenie Boca, la Ed. Agnos – Sibiu, a apărut volumul ,, Părintele Arsenie Boca – Sfântul Ardealului,,. La sfârşitul anului 2012, scriitorul Romeo Petrasciuc – spirit milostiv cu mare credinţă – manager al Ed. Agnos din Sibiu, a editat o nouă carte de mărturii; ,, Părintele Arsenie Boca – fost-a om trimis de Dumnezeu,, carte ce apare cu binecuvântarea I.P.S. Dr. Laurenţiu Strezea – Arhiepiscop al Sibiului şi Mitropolit al Ardealului.
Consilieri editoriali sunt;
Prof. Univ. Dr. Constantin Necula
Conf.Univ. Dr. Lucian Groza
Redactor ; Raluca Toderel
Grafică copertă I ; Constanţa Abălaşei-Donosă
,, Şi cum însuşi mărturiseşte Romeo Petrasciuc, această carte este mai mult decât o culegere de interviuri; este un dialog legitim cu cei care, ajunşi, într-un fel sau altul, în conjuncţie cu Părintele Arsenie Boca, nu pot să nu dea seamă şi celorlalţi de ceea ce adesea se spunea; Sfântul din inimă de Ardeal: calea ortodoxiei nu e imposibilă. Ci tocmai acest imposibil e calea de a ajunge biruitor la Hristos !,,
Autorul Romeo Petrasciuc, mulţumeşte tuturor sufletelor pline de credincioşie care l-au cunoscut pe Părintele Arsenie, şi fără de care dimensiunea sa hagiografică ar fi fost ceva mai sărăcită în detaliile tuturora pe care o încrustează.
Cât de frumos şi cu mare har spune prof. conf.univ. dr. Constantin Necula, în prefaţa la această carte; ,, Când Dumnezeu iubeşte un popor, îţi trimite profeţi. Chipul Părintelui Arsenie Boca este de departe cel mai aproape de inima plină de râvnă evanghelistă a poporului roman. Fie că urci creasta de mireasmă cerească a Prislopului, fie în lentila de piatră a Ferestrei Făgăraşului, în puntea de istorie a Densuşului ori în lucirea de geniu a filigramului teologic de la Drăgănescu, Părintele Arsenie Boca, respiră cu tine. ,,
Citind cu sufletul această carte plină de mărturiile unor înalţi ierarhi sau părinţi slujitori ai bisericii noastre creştin-ortodoxe, mărturiile unor oameni evlavioşi sau poate mai puţin, am rămas pătrunsă de convingerea că Părintele Arsenie Boca, nu numai că şi-a iubit semenii prin ruga sa, a avut posibilitatea de-a arăta că a devenit ca şi Dumnezeu. Prin toate faptele sale, urmărit de securitate, Părintelui Arsenie – Mântuitorul nostru Iisus, i-a dat puterea să devină nemuritor. Părintele Arsenie, a avut sădit în fiinţa sa învăţătura lui Dumnezeu, pe care a transmis-o tuturora cum este spusă şi în psalnul 50; ,, învăţata-voi pe cei fără de legele căile tale şi cei necredincioşi la Tine se vor întoarce.,,
Cum afirmă în această carte Î.P.S. Serafim Joantă, Mitropolitul Germaniei, al Europei Centrale şi de Nord; ,, Părintele Arsenie Boca este un caz unic în toată istoria Bisericii noastre, care n-a mai cunoscut preoţi sau călugări, o atît de mare influenţă asupra poporului credincios ca Sfinţiia Sa. Nici chiar sfinţii canonizaţi mai recent nu se bucură atât de mult de cinstirea credincioşilor, ca Părintele Arsenie Boca. Acesta este semnul cel mai evident al sfinţeniei cu care l-a încununat Dumnezeu. Cinstindu-l ca sfânt şi chemându-l în rugăciune, credincioşii se bucură de ajutorul lui. Cred că scrierile niciunui Părinte duhovnicesc, contemporan cu părintele Arsenie , nu se bucură de atâta interes, ca scriierile sale. Lucrul acesta este iarăşi un semn al sfinţeniei vieţii sale. ,,
Romeo Petrasciuc, să fiţi binecuvântat şi să semnaţi şi alte cărţi pe lângă celelalte zeci de cărţi pe care le-aţi semnat ca autor.
Constanţa Abălaşei-Donosă  

 

 

Referinţă Bibliografică:
Sfântul Ardealului / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 771, Anul III, 09 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!