CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 835 din 14 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+14 !): FACEBOOK
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Adu-mi, te rog, un pahar cu vin!... Aşa... e un vin bun!... Tare îmi plac vinurile de ţară. Uşor acrişoare..., uite, ce culoare rubinie are! Hai noroc! Ce mai zici? Ce mai faci?  
- Hmm! Cu ale mele. Şcoală. Nimic interesant... Ştii, a fost aici Vera?!  
- Cum, a fost Vera? Aici? Şi de ce nu m-ai chemat?  
- Ba da, te-am strigat!  
- Şi?  
- Ai spus „Iimediat”!... Erai pe facebook! Am stat o oră în sufragerie. S-a uitat îndelung la tablouri... Mai zâmbea, dar uneori era încruntată... Odată a şi chicotit ! Dar, nu mi-a spus de ce. Apoi, a plecat.  
- Ei,... poate-i mai bine aşa!  
- Cum a fost pe facebook?  
- Pentru mine, e o relaxare. Ştii cum e facebook-ul? E o lume în care năvăleşti fără să te vadă cineva. Eşti ca o panteră. Te simţi Big Brother. O lume pe care o ai la picioare. Am aproape două mii de prieteni. Unii la capăt de lume. Alţii la capăt de drum ... Pe cei mai mulţi nici nu-i cunosc, dar dacă îmi trimit cereri nu-i pot refuza. Am un prieten, care stă perete în perete cu noi. Nu ne vedem cu săptămânile, dar ne like-uim în fiece seară. Are un umor nebun!  
- Vrei să spui că morocănosul de la 13 are umor? Am intrat şi eu de câteva ori, dar mi se pare timp pierdut. Numai piţipoance, care îşi postează figurile şi-şi dau tot timpul cu mâna prin păr. Care de care mai inteligentă! Altele se dau rău de tot în stambă. Foarte multe romanţioase. Cu vise nemărturisite ... postează imagini ce spun totul despre ele. Iar băieţii ...  
- Vezi, aici e magia lumii virtuale. Crezi că nu te ştie nimeni şi-ţi dai drumul. Nu ştii că după colţ e cineva, care te analizează, te judecă. Uneori, chiar îţi face plăcere să te dai în stambă. Să vezi reacţii. „Vai, domnule, se poate! Nu mă aşteptam!” Încet-încet se formează habitatul tău. Ştii ce fac copiii Cristinei, nepoţii doamnei Ileana, ce a făcut la fitness Adriana, ce-a mai pictat Luminitza. Sunt seri când asist la adevărate vernisaje. Marianne din Marseille îşi prezintă produsele culinare, la fel ca Maria de la Suceava... aflu cum stă cu stocul de bere Hans! Are arsenic sau nu!? Concentraţia admisă! E ziua Danei, like, a lui Marius, like, Baudelaire, like ... sau treci în revistă parada pisicilor şi câinilor personali. Mulţi aidoma stăpânilor... Ai şansa să cunoşti toate florile lumii. Invitaţii la teatru şi tot felul de întruniri ... Totul e să nu devii dependent. O oră, e arhisuficient pe FB Strasse!  
- Mda!... La mine sunt doar obsedaţi de sex, maşini şi cum să facă bani.  
- Normal! Asta e vârsta. Astea sunt valorile tinerii generaţii. Alte vremuri, alte standarde!  
- Dacă ridici o problemă mai serioasă, încep toţi să facă mişto!  
- Ai toată viaţa înainte! În curând, intră generaţia ta la bătaie. Văd că sunt mulţi îngrijoraţi de ce se întâmplă în ţară şi în lume. Să-i vezi când se aprind! Iese o horă din Noua Zeelandă până în Canada. Poiana lui Iocan la scară planetară. Ştii cum suntem noi, românii!?! Ne pricepem la toate. Avem soluţii şi pentru coreeni şi pentru africani. Pentru noi, nu prea avem soluţii. Viabile. Numai radicale. Cezar ţine ridicat steagul. Luiza se luptă cu gazele de şist. Mirela tot restaurează monarhia. Carmen şi Silvia luptă pentru cauze nobile... Găseşti moralişti şi sfătuitori cu duiumul. Se dau texte aluzive din Cioran, Eliade, Ion Ionesco, Ţuţea... Numai că avem alte treburi! Avantajul e că poţi posta imagini. Nici nu trebuie să foloseşti multe cuvinte. Să vezi cum se lucrează în photoshop! De crezi că ai de-a face cu specialişti de la Silicon Walley. La care se adaugă umorul. Specific nouă. Dacă ar vedea clasa 0 cum e tratată pe FB, s-ar mai naşte odată! Unii, caţavenci sadea, chiar o merită! Un singur lucru mă deranjează. Că se scrie din ce în ce mai puţin corect. De multe ori textele, fără diacritice, sună anapopda. O fi atât de greau să selectezi limba română? Culmea e că primesc materiale despre limba strămoşească, scrise ditirambic, în acelaşi mod păsăresc!?!  
- Lasă, nu mai fi şi tu atât de pretenţios!  
 
***  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informatie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
 
 
Tel. 0731 936.615 0752 975.130  
Bucuresti - 39  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 14 aprilie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+14 !): FACEBOOK / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 835, Anul III, 14 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!