CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 821 din 31 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+12 !): LA BALAMUC, BIRJAR... (2)!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Cei trei elevi de la Liceul Teoretic Henri Coandă din Craiova, care s-au filmat în timp ce întreţineau relaţii sexuale în incinta şcolii, vor fi mutaţi disciplinar la alte unităţi de învăţământ.” Aud că directorul acelui liceu va propune Ministerului Educaţiei să introducă în şcoli ore de educaţie sexuală, începând cu clasa a VI-a. N-ar fi mai bine ca ministerul însuşi să fie Ministerul Educaţiei Sexuale? Astfel, experienţele elevilor coroborate cu cea a directorului hipersexuat de la Cluj + a altor profe sexiste, vor fi valorificate multidisciplinar. Noii ucenici depăşindu-şi, cu siguranţă, maeştrii! 89.89.89!  
 
După ce hoţii au furat cam tot ce se putea au plecat şi gardul Puşcăriei Pelendava (!). Da, da, aţi citit bine activităţile educative s-au petrecut la puşcăria cu rezonanţă istorică! Am mai întâlnit, prin tinereţe, Cooperativa Agricolă de Producţie „Ion Creangă”! Nu mă mai mir de nimic!  
 
- Alo, Deveselu, nu faceţi deranj prea mare, că vă lasă manglitorii fără tehnologia bum-bum! Atenţie şi Guantamano! Nu întâmplător interlopii, căutaţi de FBI, tot prin Craiova, ar fi dus ilegal în Mexic, apoi SUA aproximativ 600 de persoane!  
 
Radu, dezamăgit de "revoluţia blegită" a camarazilor Ponta&Antonescu a renunţat la uniforma tip Che Guevara. În schimb, cluburile din Mamaia sunt obligate să aibă, în iminentul sezon estival, care alegorice dotate cu antiaeriene şi animatoare vânjoase! Nu e bine Radu mamii, Radule! Tocmai acum, după ce ai urmat tratamentul de înfrumuseţare folosit la Hollywood şi cu Bote dispărut în neant!?!  
 
Cristian, iepuraş de casă, altfel cunoscut lider de stânga, lansează Mişcarea Populară cu orientare de dreapta(!), înregistrată, prin vară, de fata mare a Demisului!?! Da, ce să ne mai mirăm? În aceeaşi noapte, celebrul procuror, înscăunat în urma NUP-ului la Dosarul Flota, a fost preschimbat în judecător la mult contestata Curte Consituţională, unde No One e un fost consilier juridic de autobază (!). Asta, da, mapă profesională! Noi cadre de nădejde, tovarăşi!  
 
Secretara inspectorului şef de la Inspectoratul Teritorial de Muncă - Vaslui a intrat în greva foamei, după ce i s-a reproşat că a lipsit de la birou câteva minute. S-au creat, instant, trei noi locuri de muncă pentru asigurarea asistenţei la locul de muncă. Să tot fii secretară! Isterie, te iubesc!  
 
Sancţiuni extrem de dure date de Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna. În cazul elevei cu bentiţă tricoloră. Diriginta a fost schimbată (!), mustrare scrisă pentru director şi adjuncţi !?! În ritmul ăsta, pentru un linşaj se va da drasticul avertisment! Protestez! Citesc că Berlusconi şi-a plătit figuranţi. Care să-l susţină la manifestaţii. Ştiam că plătea gonflabile! Iată o idee foarte bună pentru Elena Udrea şi noua mişcare! Degeaba ai un trecut fabulos, dacă ai un prezent de rahat! Te îngropi mai adânc, lăudându-te cu ce-ai fost odată!  
 
De-ale ştiinţei!  
„Salata verde din magazine este chiar mai periculoasă decât hamburgerii“, susţine cunoscutul bacteriolog britanic, Hugh Pennington, prof. emerit la Universitatea Aberdeen (Scoţia). Mai ales, cred, dacă au şi ceva carne de cal în compoziţie. Nu mult! Jumi-juma!  
 
„Am descoperit unul din adevărurile fundamentale ale universului", a apreciat George Efstathiou, director al Institutului de Cosmologie Kavli de la Universitatea Cambridge. Universul este mai bătrân cu 80 de milioane de ani decât se credea până acum! Ne-am scos! Credea mister Univers că o să-şi ascundă vârsta la nesfârşit!?!  
 
S-a dovedit ştiinţific! Moartea nu există. Robert Lanza, cercetător la Advaced Cell Technology, a dovedit prin fizica cuantică faptul că moartea nu există. Măi să fie! Vorba poetului: „Există doar o coasă cu cristale Svarowski, ce fâşie la ore neprevăzute! Din foaia vieţii, atâtea file rupte!”  
 
Ultima oră!  
Victor Ponta – gorjeanul anului!  
E oficial. Foarte tare! Pentru care fapte... nu contează! Poate pentru brainwash!?! O luăm de la capăt? În curând, prim minier, prim... Sincer să fiu, am nevoie doar de un prim ministru. Strong!  
 
Ultima staţie  
Un poliţist vede un student adormit, cu „Teoria câmpului magnetic” pe genunchi.  
- Hai, scoală, agronomule, am ajuns!  
 
Se întâmplă şi la noi.  
Cu siguranţă, o să vă placă:  
 
***  
 
Poate dă Dumnezeu şi unificăm sărbătorile Sf. Paşti!  
Oare de ce catolicii nu aliniază Sf. Paşti după calculele ortodocşilor?  
Mai ales că lumina-laser vine, la Ierusalim, numai şi numai la Paştele ortodox.  
 
Multe mulţumiri pentru feedback-ul la tableta trecută.  
L-am luat ca pe un bis şi m-am conformat.  
 
***  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informatie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Tel. 0731 936.615 0752 975.130  
Bucuresti - 39  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 31 martie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+12 !): LA BALAMUC, BIRJAR... (2)! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 821, Anul III, 31 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!