CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 814 din 24 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+11!): LA BALAMUC, BIRJAR... !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Un biolog de la Universitatea Stanford (California), universitate de N-şpe stele, ne dă o veste tulburătoare. Oamenii se prostesc pe zi ce trece! Un fenomen pe care mioriticii îl resping cu încrâncenare, dovedind, cel puţin în ultimii 23 de ani, talentul de a rata orice ţintă spre evoluţie, prin şmecherii abracadabrante. Nu ne vindem ţara! Am distrus-o noi, înşine! Cauza prostirii generale? Comoditatea. Lipsa de reacţie. Complacerea în stilul celui cu posmagii. „Oare când murim vine cineva să ne ia?” întreabă, hâtru, un dâmboviţean cu IQ maxim. Ce să ne punem la treabă genele cu care suntem dotaţi? Crabtree, biologul în cauză (dl Google îmi spune că ar fi un crab în copac!), susţine că genele ce conferă creierului capacitatea de a raţiona sunt supuse permanent mutaţiilor care nu mai sunt, însă, influenţate de factorii de mediu ostili. Orice s-ar întâmpla, creăm doar un şir de clevetiri, de stânga, dreapta, centru în toate direcţiile. Inclusiv, ulterioară. Statisticile sunt îngrijorătoare. Suntem fruntaşi pe ramură la bolile de ordin psihic. În spitale se introduce coplata! Oamenii neinstruiti au ajuns să fie mai scumpi decât oamenii valoroşi care, se vând ieftin pentru o sinecură.  
 
Cod roşu. Total!  
 
Realitatea românească o confirmă din plin. Din Dealul Cotrocenilor, până în Valea Plângerii Totale. Via Piaţa Victoriei. Exemple, fără număr! Ptruuu! Vedeţi unde a ajuns Justiţia independentă a Demisului. Dacă nu ar fi fost şmecheriile Demisului, care a forţat, anterior, demisii fără ca oamenii să fie dovediţi, ulterior, vinovaţi, acum ar fi fost normal ca parasimpaticul Fenechiu să demisioneze. Am fi avut convingerea că procurorii sunt oameni verticali. Că au dovezi solide. Dar aşa, alergând cu Biblia pe uliţi, ne-am umplut de NUP-uri. Tasta 3 e supertocită ! Numai anul trecut au fost peste o sută de oameni găsiţi nevinovaţi de Justiţie. Posibil o sută de vieţi distruse. Cum au fost sancţionaţi procurorii, care le-au fabricat dosarele? Dar, pentru doamnele şi domnii din Spaţiul Schengen asta e de neînţeles. Cum e posibil? Sau se fac că nu înţeleg?!?  
 
Mulţi fac apel la Vlad Ţepeş. Îi anunţ cu regret. Amicul e depăşit. Îl fac ai noştri de nu se vede. Avem judecătoare de superclasă. Îl bagă la mititica pentru instigare la cinste! Aflatoxina, cucereşte masele de bovine, cornul şi laptele au divorţat; calul e-n toate, curcanul are mărgelele tot mai vineţii; codul, infestat, apare în galantare tocmai acum în post şi nici pâinea, cea de toate zilele, nu mai e ce-a fost ! Planeta înregistrează anual 200.000 de decese numai din cauza sucurilor dulci. Văd că unii folosesc şi recipientele!  
 
Paranoia generalizată!  
 
Media jubilează! Rating, rating, rating! Demisul s-a dus la noul papă să prezinte mesajul Ortodoxiei Române!?! Mă umfla râsu-plânsu, când vedeam cum se înfoia întâiul Demis. Biată Românie, cu oameni sus puşi fără onoare! Avionul, unde-i avionu'? Generali mei....  
 
Apropo de Vatican! Un fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea declară: „nu limba română este o limbă latină, ci limba latină este o limbă românească!!!". De când am văzut, la Roma, opt daci impunători pe Arcul lui Constatin nu mai comentez! S-a terminat şi cu fiction-ul domnului Brown. Deşi, romanul e free o săptămână pe internet! Avem codul Francisc. Real. Descifrarea pare simplă. Cu practica e mai complicat!  
 
Înţeleg că la ICR se pregăteşte un doctorat cu un nou subiect de maxim interes: „De ce nu mai poartă bărbaţii tocuri înalte?” Despre poneiul roz nimic nou! Sau a fost plagiat?  
 
Extremiştii etnici maghiari şi-au dat arama pe faţă tocmai de ziua lor! La Covasna. În România! Europa 2013!!!  
 
Unii află, abia acum, despre intervenţia Managerului Şef la Cernobâl. Sau la Fukushima. Ca şi pe 15 februarie curent. Am trimis datele doar cercului restrâns de amatori de paranormal, ozn-uri, paleoastronautică.  
 
Cine doreşte, dă un Reply!  
 
ULTIMA ORĂ  
 
Am trăit să o văd şi pe asta. De câteva zile circulă rugăciunea rapidă! Numai 27 de cuvinte. Efect instant! Un star porno, de peste baltă, a decis să se călugărească! Udreniana joacă, în weekend, la ruleta rusească! Mare-i grădina Ta, Doamne!  
 
La balamuc (a)  
- Alo, spuneţi-mi, vă rog, v-a scăpat ieri un nebun?  
- Nu. Dar, de ce întrebaţi ?  
- Cineva a fugit astă noapte cu nevastă-mea!  
 
La bibliotecă  
- Daţi-mi, vă rog, o carte despre sinucidere.  
- Fugi de-aici, că n-o mai aduci înapoi!  
 
La spital  
- De ce aţi fugit din sala de operaţie inainte de a fi operat?  
- Deoarece infirmiera repeta mereu: Curaj, nu vă fie teamă, e o operaţie uşoară!  
- Păi şi? Asta, nu v-a liniştit?  
- Nu. Pentru că îi spunea chirurgului!  
 
Accident rutier  
Şoferul salvării: „Păcat că nu a murit, morga e la doi paşi, pe când spitalul e la 5 kilometri şi traficul e blocat!”  
 
La balamuc (b)  
- Alo, spuneţi-mi, vă rog, v-a scăpat ieri vreo nebună?  
- Nu. Dar, de ce întrebaţi?  
- Cineva a fugit astă noapte cu bărbatul meu!  
(N.B. Pentru a nu fi acuzat de discriminare.)  
 
***  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informatie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
 
Tel. 0731 936.615 0752 975.130  
 
Bucuresti - 39  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 24martie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+11!): LA BALAMUC, BIRJAR... ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 814, Anul III, 24 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!