AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Sergiu Găbureac         Publicat în: Ediţia nr. 807 din 17 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+10): PERNA ŞI CUŢITUL !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Esenţa manipulării.  
 
Se ia o pernă. Urci pe o înălţime. Bagi cuţitul în ea. Fulgii se împrăştie. Strânge-i la loc!  
 
Aşa-i şi cu Demisul. Apare la punct trecute fix şi de la înălţimea Cotroceniului (denumire predestinată), în văzul lumi întregi (pe toate canalele, inclusiv Dunăre-Marea Neagră), înjunghie perna cu şişul marinăresc. Aruncă, în eter, în Parlament , mai nou şi la şedinţe de partid la nivel UE sau la coada hypermarket-ului de serviciu câte o inepţie de rămâi ca privirea emitentului! Degeaba încearcă ceilalţi să o dezmintă.  
 
Demantelarea roade încet şi sigur zidurile USL. Cum a fost, spre exemplificare, cu nevrutul în Schengen. S-a prefăcut că nu înţelege sensul, de altminteri correct, al mesajului corlăţean şi s-a repezit adânc cu cuţitul în pernă. Premeditat a dat drumul şi guguştiucului afirmând cinic „datorită raportului MCV” nu vom fi primiţi. Nu din cauza. Datorită. Nu-l pot acuza că mânuie incorect limba română. Cine au fost raportorii ştim. Acum datorită Monicăi&Co, şeful de stat e satisfăcut. Nu are nicio responsabilitate! Adică, e...  
 
Cine să fie atent la nuanţe? Poate Ignatenko!  
 
După indicaţiile preţioase date academicienilor privind modificarea bietei Constituţii, siluită intens de-a lungul mandatelor sale, a rupt, la părăsirea total neprotocolară a incintei, o altă zestre de pernişoare repetând de-ţi vine chiar să-l crezi: „Eu, niciodată ... ”. Fulgi!  
 
În timp ce însuşi Papa Benedict al XVI-lea e istorie, prin retragerea demnă la mânăstire, suntem anunţaţi, cu surle şi trâmbiţe, că întâiul Demis al ţării se întoarce! În politică. Un pernoi despicat fulgerător. De parcă ar fi fost vreodată plecat ! Ninge peste ţară!  
 
Mi s-a luat o piatră de pe inimă. Mi-era teamă că vom intra în normalitate. Şi ne vom plictisi îngrozitor cu o viaţă politică monotonă. Civilizată. Nu vă îngrijoraţi ! Circul de Stat continuă. Pe banii noştri. În aceeaşi anvelopă salarială! Uşor umflată. Doar pentru prezidentul nelegitim! Reinstalat cu „voturile” celor zece milioane de români (?!?), care nu s-au urnit la referendum+comisarii. Of Course, caracuda de 8,5 miloane, prezenţi la urnele caniculare, nu se mai pune! Mărunţiş!  
 
Vă închipuiţi ce megashow ne pregăteşte Demisul, viitor prim-ministru. O pernă trimisă în eternitate. Blonda va evolua în Piaţa Victoriei cu un număr de senzaţie la bara de pe telescaunul instalat între ţepele băsesciene din Piaţa Victoriei. În căutarea noilor fonduri europene. Se vor planta alte mii de panouri Aici sunt banii europeni! Hă, hă, hă, Danke, Angelica Merkel!  
 
Buldo, ţinut bine în cuşcă, va scăpa în arenă, din când în când, pentru a linişti cârlanii opoziţiei prea şturlubatici. Bineînţeles, nu mai muşcă, dar ce mai contează? Marele prestidigitator va înmărmuri planeta cu noul număr. Votul instant prin corespondenţă. Direct din cada spumantă. După cel exersat, la trei secunde, la Paris! Toderică va îngrozi asistenţa cu opturile bicicletei sale ecologice valsând spre liberali. Roureanu va forţa şi el bariera. Tupeul nu are margini. Teleportatul de la Cluj îşi va lua o nouă curea. Lată. Sensei MM, după ce a ameţit, cum a vrut, comisarii europeni, va demonstra arta înălbirii MCV-ului. Nu va mai fi nevoie să apelăm la distribuitorii de halucinogene. Îi vom asculta doar elucubraţiile.  
 
Breaking news! News, news, news ... fulgi!  
 
Printr-un număr de superclasă intelectuală va fi prezentată, la o oră de maximă audienţă, diploma de bacalaureat a marelui priceput în pixel albastru. Fata lu' tata va exersa saltul mortal spre o nouă poziţie pe eşicherul politichiei dâmboviţene, în timp ce republicana va număra cu abacul last generation realizările, fără număr, ale regimului. Fost. MRU rămâne tânăra speranţă, cu un neamţ în coastă, în vreme ce celălalt ungurean va căuta calea Brăilei, via buda. Stolo devine, sigur, guru-guru, îndemnând la cumpărarea acatistelor salvatoare, în timp ce cârlanii pomeniţi vor plăti pentru îndrăzneala de a încerca o altfel de politică.  
 
Auzi, uniţi până în 2016! Lucru de neacceptat pentru mass media ajunsă la paroxism. Se rupe, nu se rupe!?! Boborul va râde în delir, mestecând fericit cozonacul dat pe bonuri. Cu alfa, beta, gama, delta toxine! Am doar o mică dilemă. Chiar se va întoarce în politică? Sau în somn la vila de maximă siguranţă!?! Spintec, cu voia Dumneavoastră, micropernuţa de serviciu!  
 
Incredibil!  
 
a) Un locuitor din Harghita s-a trezit într-o dimineaţă vorbind româneşte.  
 
b) Cel mai tânăr revoluţionar din '89 s-a născut ieri la Maternitatea Giuleşti.  
 
Consecvenţă  
 
Şi de Mărţişor, pe Valea Prahovei, s-a respectat tradiţionalul mers bară la bară. Mulţi bucureşteni nu au auzit, încă, de ruta alternativă... Prin Bulgaria!  
 
Bon voyage !  
 
Tel. 0731 936.615 0752 975.130  
Bucuresti - 39  
 
Ai nevoie de o informatie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 17 martie 2013  
 
gsm_as@yahoo.com  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+10): PERNA ŞI CUŢITUL ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 807, Anul III, 17 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!